Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Peter: Rakijama od šljive i dunje osvojili smo zlata i u Japanu

Obitelj Jakupec iz Pitomače od ove se godine i službeno počela baviti proizvodnjom rakije. Prije četiri mjeseca u sklopu obiteljskog imanja otvorili su vlastitu destileriju koja je samo nastavak njihove poslovne ideje da se rakijama probiju na brojna tržišta.

Ova je priča objavljena u utorak u tiskanom izdanju Podravskog lista…

– Supruga Martina naslijedila je voćnjak, a kako nam je hobi bila proizvodnja rakije, došli smo na ideju da pokrenemo našu malu destileriju. Prvo smo kao hobisti sudjelovali na raznim izložbama rakija na kojima smo redovito osvajali zlata, što nam je bio još veći poticaj da realiziramo našu ideju – kaže Peter Jakupec.

Samo ishođenje svih potrebnih dozvola za destileriju su odužilo jer je, ističe Peter, to zahtjevna procedura. No, od veljače ove godine dobili su zeleno svjetlo i otvorili destileriju u kojoj mogu godišnje proizvoditi do 2500 litara rakije. Osmislili su svoj brend, dizajnirali etikete i ambalažu te polako osvajaju tržište. Proizvode rakije od šljive, jabuke i dunje. Najzahtjevnija je proizvodnja rakije od dunje jer ne dodaju nikakve primjese.

 – Baziramo se na vrhunskoj kvaliteti, a da radimo dobar posao potvrđuju nam izložbe na kojima sudjelujemo. Lani smo s rakijom od šljive osvojili zlata na prestižnim izložbama u Pančevu, Novom Sadu i Zenici te u Zagrebu, Kalinovcu i Novoj Rači. I dunja je bila zlatna u Novom Sadu i Zagrebu. U ovoj smo godini s rakijom od šljive i dunje osvojili zlata u dalekom Japanu, dok je u Novom Sadu šljiva bila zlatna, a dunja srebrna – kaže Peter Jakupec.

Zahvaljujući zlatima, za rakijama obitelji Jakupec vlada sve veći interes, i to ne samo u Hrvatskoj, nego i u inozemstvu. Marketinški dio odrađuju preko društvenih mreža preko kojih redovito pronalaze nove kupce.

– S obzirom na to da smo stavili naglasak na vrhunsku kvalitetu, cijena naših rakija od šljive i jabuke je 160 kuna po boci te 220 kuna za dunju. I plasman naših rakija na tržište zasad, kao i proizvodnja, idu prema planu i namjeravamo se širiti. Trenutno, uz suprugu i mene, u poslu nam pomažu moji roditelji pa možemo reći da je proizvodnja rakije naš obiteljski posao – zaključio je Peter Jakupec.

FOTO Nikola Wolf

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

SALMONELA

U hrani za pse otkrivena opasna bakterija

PRIJEVARA U TIJEKU

HZZO objavio važno upozorenje za umirovljenike!

Upravo objavio HALMED

Iz prodaje se povlači poznati lijek. Sumnja se u njegovu neispravnost

JESTE LI ZNALI?

Ovo je najzdravija krvna grupa

JESTE LI ZNALI?

Popularna plava Nivea pravi je lijek za mnoge zdravstvene probleme

Jeste li znali?

Ovo je jedan od najzdravijih začina na svijetu

Search

Upišite pojam koji želite pretraživati