Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Peticija stanara: Želimo da se u našoj ulici uvede jednosmjeran promet!

Stanari Škurdijeve ulice u Đurđevcu ogorčeni su na gradsku upravu i izvođače radova na izgradnji kanalizacijske mreže jer punih pet mjeseci nisu sanirana oštećenja na cesti nastala prilikom postavljanja cijevi. Otad cesta većim dijelom umjesto asfalta ima šljunčanu podlogu, što im zagorčava svakodnevicu. Sve više vozila, kažu oni, prolazi kroz njihovu ulicu pa je zbog šljunčane podloge prvenstveno ugrožena njihova sigurnost.

Ova je tema objavljena u ponedjeljak u tiskanom izdanju Podravskog lista…

– Kroz našu ulicu počelo je prolaziti i sve više kamiona, iako je kamionski promet zabranjen. Sad moramo dobro paziti da nas ne pogode kamenčići od šljunčane podloge ili da ne završe na našim autima i prozorima – kaže Želimir Hrvatić.

Zbog šljunčane podloge, dodaje Stjepan Škurdija, stalno se „diže“ prašina pa stanovnici ne mogu imati otvorene prozore. Prašina završava i na terasama koje su zbog toga prisiljeni svakodnevno čistiti.

– Problem je i buka koja nastaje prilikom prolaska auta po šljunčanoj podlozi pa ni u večernjim i noćnim satima ne možemo imati otvorene prozore. Već nam je svima dosta takve situacije i želimo da se oštećenja asfaltiraju te da se cesta vrati u prvobitno stanje – kaže Stjepan Škurdija.

Stanovnici Škurdijeve odlučni su i u namjeri da se i do spoja s Ulicom bana Jeleačića izgradi pješačka staza te uvede jednosmjeran promet. Čak su i potpisali peticiju kojom od gradske uprave traže poboljšanje prometne sigurnosti.

– Tijekom školske godine kroz našu ulicu prolaze skoro svi školarci iz kvarta Novo selo i prvenstveno zbog njihove sigurnosti treba poboljšati prometnu sigurnost. Skoro svakodnevno svjedočimo situacijama da neodgovorni vozači narušavaju sigurnost pješaka i biciklista – ističu stanovnici Škurdijeve ulice.

Gradonačelnik Hrvoje Janči ističe da dinamika radova na izgradnji komunalne infrastrukture iz projekta aglomeracije definira rokove izvođenja radova pa tako i postavljanje završnog sloja asfalta. Komunalni odjel, kaže on, višekratno je tražio kvalitetnije privremeno održavanje javnih površina na kojima su izvođeni radovi od investitora i izvođača radova.

– Svjesni smo svih negativnih posljedica uslijed otežanog prometovanja. Asfalterski radovi trebali bi krenuti za desetak dana. Grad je pokušao otkupiti zemljište na ulaznom dijelu Škurdijeve ulice kod spoja s Ulicom bana Jelačića radi proširenja i gradnje sigurnijeg nogostupa, ali vlasnici nisu bili spremni to prodati – kaže gradonačelnik Janči.

Kao jedno od prometnih rješenja, dodaje on, razmatra se i uvođenje jednosmjernog prometa ili zabrana prometovanja za teretna vozila na cijeloj dionici Škurdijeve ulice, a ne samo u tom dijelu.

– To će biti moguće tek nakon što se osigura prometovanje po istočnoj obilaznici grada na kojoj je dosad izgrađen prvi most od dva, a koja je preduvjet za preusmjeravanje teretnog prometa izvan područja naselja. Zahvaljujem  stanarima Škurdijeve ulice na strpljenju i podržavam njihove prijedloge za uvođenje sigurnijeg prometovanja u interesu djece, naročito zbog činjenice da je riječ o kvartu koji je trenutno u velikom ciklusu izgradnje novih javnih i trgovačkih sadržaja te stambeno-poslovnih objekata – kaže Janči.

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

završena je prva faza projekta

Starinska voćka zasađena u još dva podravska mjesta

PRVA FAZA UREĐENJA JE U TIJEKU

Radnici Komunalca posadili više od 100 stabala na groblju u Goli

Podravski na mjestu događaja

FOTO: Beživotno tijelo starijeg muškarca pronađeno pored automobila nedaleko od Koprivnice

radovi vrijedni 132 tisuće eura

FOTO Općina je modernizirala 270 metara nerazvrstane ceste

razigran i rastrčan iako se uvelike razlikuje od ostalih pasa

FOTO/VIDEO Tronožni psić Jacky pravi je lajavi veseljak!

stvarat će prijeko potreban hlad

Na dječjem igralištu posađene lipe i likvidambri

Search

Upišite pojam koji želite pretraživati