Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Petras o aglomeraciji: Sva gradilišta su osigurana, a sva oštećenja bit će popravljena!

Već nekoliko upita stiglo je u našu redakciju oko preblematike oštećenja imovine u radovima aglomeracije Koprivnica. Zabrinuti građani pitaju se hoće li se oštećenje popraviti ili će sami morati platiti popravak ili zamjenu oštećene imovine.

Ova je priča objavljena u ponedjeljak u tiskanom izdanju Podravskog lista…

Aglomeracija je projekt ogromnog obuhvata i zahtjevnosti i normalno je da dođe do oštećenja, koja su ponekad i neizbježna, te ne moraju značiti nemar izvođača,  no građani se pitaju tko će to na kraju platiti.

Jedna od takvih je Terezija Krapinec Zebec iz koprivničkog prigradskog naselja Kunovec Breg  koja već dva mjeseca pokušava dogovoriti popravak ograde na svom imanju koja je oštećena prilikom izgradnje kanalizacijske mreže u Goričkoj ulici. Izvođač radova, točnije podizvođač, ističe ona, prilikom postavljanja cijevi na više mjesta je oštetio ogradu njenog imanja, a unatoč stalnim zahtjevima da se ograda vrati u prvobitno stanje, potpuni popravak nije obavljen.

– Oštetili su moju ogradu, a nisu je popravili kako treba. Čak sam morala sama postaviti oblogu oko ograde kako ne bi nastala još veća šteta. Izvođač radova je nakon mojih zahtjeva popravljao ogradu, ali i dalje ima oštećenja koja mi smetaju. Zatražila sam od gradske uprave da se popravak obavi na odgovarajući način – priča nam Terezija Krapinec Zebec.

I na susjednim imanjima, dodaje ona, nastala je šteta pa skoro svi stanovnici Goričke ulice očekuju da izvođač radova sanira sva oštećenja.

– Od Grada i KC voda dobili smo obećanje da će se šteta sanirati, no vrijeme prolazi pa ne želimo na kraju sami financirati popravke – dodaje Terezija Krapinec Zebec.

U KC vodama ističu kako ugovoreni izvođač radova na projektu Poboljšanje vodnokomunalne infrastrukture aglomeracije Koprivnica ima ugovornu obvezu osigurati gradilišta na svim trasama projekta, između ostalog i radi namirenja svih šteta na nekretninama nastalima zbog radova na izgradnji infrastrukture.

– Sva gradilišta su osigurana, o čemu Koprivničke vode posebno vode brigu i kontrolu izvođača radova. Prema informacijama koje smo mi dobili od odgovornih osoba predmetnog gradilišta u Kunovec Bregu, oni će sve predmetne nedostatke otkloniti u najkraćem roku – kaže Zdravko Petras, direktor KC voda.

Facebook
Twitter
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI