Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Pijan vozio Prigorjem, sad je saznao i kaznu: ‘Sudac, budite milostivi…’

Šest tisuća kuna ili 797 eura kazna je za 52-godišnjeg vozača iz Križevaca koji je vozio kroz Sveti Ivan Žabno „pošteno“ pijan u svojoj daciji. Plati li kaznu u roku, ona će biti umanjena na 530 eura, odlučio je to sud u nepravomoćnoj presudi koja je donesena ovih dana.

Usto, i na mjesec dana će morati pješice jer mu je „blokirana“ vozačka dozvola. S obzirom na to što radi, teško da će mu išta značiti činjenica da „može i pješice“.  

Članak je objavljen u tiskanom izdanju Podravskog lista

Policija ga je zaustavila i alkotestirala u travnju prošle godine, a tad je bio pod utjecajem alkohola od 1,64 promila.

– Priznajem svoj prekršaj u cijelosti, točno je da sam vozio daciju pod utjecajem alkohola od 1,74 promila (umanjeno za toleranciju op.a.) – rekao je vozač koji je potpisao policijski zapisnik bez ijedne primjedbe.

– Svjestan sam činjenice da sam počinio teži prekršaj protiv sigurnosti prometa na cestama, upravljajući vozilom u prometu na cesti pod utjecajem alkohola u koncentraciji znatno većoj od dopuštene – naveo je on i priznao kako je zbog istovrsnog prekršaja već bio kažnjavan pravomoćnom odlukom ovog suda. – Ipak, molim sud za blagost u kažnjavanju, jer ostvarujem niska mjesečna primanja i zbog posla neophodno mi je potrebna vozačka dozvola. Po zanimanju sam trgovački putnik i svakodnevno prelazim stotinjak kilometara radi obavljanja posla – kazao je.

FOTO: Ilustracija

Facebook
Twitter
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI