Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Pionirski projekt u Ludbregu: Učenici se obrazovali u virtualnoj stvarnosti

Grad Ludbreg proveo je projekt iz Erasmus+ programa Europske unije pod nazivom Implementation of Virtual Reality based learning methodology in secondary schools, skraćenog naziva  VR EDUCATION. Projekt je započeo s provođenjem u studenom 2019. Godine, dok su partneri na projektu srednje škole, javne ustanove, razvojne agencije te mala i srednja poduzeća iz Sjeverne Makedonije, Bugarske, Cipra i Hrvatske.

Glavni ciljevi projekta bili su: poboljšati kvalitetu i atraktivnost obrazovnog procesa u školama u Ludbregu (Hrvatska), Kochani (Sjeverna Makedonija), Limassol (Cipar) i Pazardzhik (Bugarska) razvojem i primjenom inovativnih metodologija učenja utemeljenih na virtualnoj stvarnosti, povećati kompetencije i vještine nastavnika i učenika srednjih škola u korištenju dostupnih online obrazovnih sadržaja za VR u svakodnevnoj nastavi, uspostaviti strateško partnerstvo između različitih socio-ekonomskih tipova organizacija za povećanje kvalitete obrazovanja uz primjenu najboljih praksi i razvoj inovativnih obrazovnih metoda.

U povodu završetka projekta u arheološkom parku Iovia prošli tjedan održana je  završna konferencija. – Drago mi je da je Srednja škola partner u ovom projektu i da je oko sebe okupila slične institucije iz partnerskih zemalja koje su zajedničke radom kreirale određene metode za izazove suvremenog obrazovanja. Jedan od izazova svakako je upotreba virtualne stvarnosti, kojom je itekako moguće sadržaje učiniti zanimljivima, dostupnijima, a profesorima omogućuje lakši prijenos znanja. Grad Ludbreg nije osnivač srednje škole kao ni osnovne, ali škola nam je na prvom mjestu jer smo svjesni da je u znanju budućnost – rekao je Dubravko Bilić, ludbreški gradonačelnik.

Tijekom provedbe projekta razvijen je vlastiti inovativni obrazovni modul baziran na ICT-u uz korištenje VR tehnologije, poboljšana su postignuća učenika uz pomoć VR obrazovne tehnologije. Također su unaprjeđene vještine timskog rada učenika kroz transnacionalni natjecateljski događaj u okviru dugoročnog nastavnog zadatka te je uspostavljena transnacionalna mreža nastavnika korištenjem eTwinning mrežnog modula. Također je izrađen strateški Akcijski plan za transnacionalnu suradnju u području obrazovanja.

Facebook
Twitter
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI