Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Pješačke staze godinama su pune oštećenja i moramo paziti na svaki korak

Mještani đurđevačkog prigradskog naselja Čepelovac već duže traže da se obnove nogostupi u njihovu naselju. Godinama je gradska vlast obećavala kako će Planinska ulica dobiti novu pješačku stazu, ali dosad ni centimetar nogostupa nije obnovljen. No, Čepelovčani će ipak u ovoj godini dočekati željenu obnovu nogostupa i to zahvaljujući projektu aglomeracije. Zbog postavljanja kanalizacijskih cijevi velik dio naselja je raskopan, a iako mještani polako gube strpljenje, utjeha im je da će se konačno urediti pješačke staze.

Ova je priča objavljena u ponedjeljak u tiskanom izdanju Podravskog lista…

– Staza na ulazu u naše naselje iz smjera Đurđevca puna je oštećenja, što nama starijima posebno stvara probleme. Sad su nam još raskopali prilaze kućama pa moramo doslovno dobro paziti na svaki korak. Radovi traju već tri mjeseca pa smo polako na rubu sa strpljenjem jer smo mislili da će to ići puno brže – priča nam Anica.

I od samog središta naselja do školske zgrade, dodaje ona, nogostup je i prije radova bio pun oštećenja pa djeca na putu do škole hodaju po cesti, čime je ugrožena njihova sigurnost.

– Nogostup u Planinskoj ulici gradio se prije 40 godina i naravno da ga je načeo zub vremena. Mi iz godine u godinu tražimo da se staze dovedu u red i stalno slušamo prazna obećanja gradske vlasti. Ispada da je ipak dobro da su nam raskopali naselje jer ćemo sad valjda dobiti novu pješačku stazu – zaključila je Anica.

Slavko Horvat, predsjednik Mjesnog odbora Čepelovac, ističe kako će nakon završetka izgradnje kanalizacijske mreže, uz obnovu oštećenja na cesti, biti uređene i pješačke staze u Planinskoj ulici.

– Mještani su pomalo nervozni zbog dužine trajanja radova, ali takav posao ne može se obaviti preko noći. Do ljeta bi svi radovi u Planinskoj ulici, uključujući i saniranje oštećenja, trebali završiti – kaže Slavko Horvat.

U ovoj godini, dodaje Horvat, očekuje se i izgradnja nove pješačko-biciklističke staze koja će spojiti Čepelovac i Đurđevac. Izgradnja staze također će pratiti radove na postavi cijevi za vodu i odvodnju u sklopu projekta aglomeracije.

– Dužina staze će biti tri kilometra, a projektom je predviđeno i proširenje ceste za jedan metar, što će dodatno poboljšati prometnu sigurnost – zaključio je Slavko Horvat.

Facebook
Twitter
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI