Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Planiraju izgraditi vodovodne mreže po vinogorjima 

Grad Đurđevac i gradska tvrtka Komunalije, zadužena za distribuciju vode, planiraju nova ulaganja u vinogradarske predjele. U planu je izgradnja vodovodne mreže u đurđevačkim vinogradarskim predjelima u kojima zasad nema vodovoda, kao i na području okolnih općina.

Ova je tema objavljena u ponedjeljak u tiskanom izdanju Podravskog lista…

– Razvoj infrastrukture temelj je razvoja turizma, a ove investicije značajno će doprinijeti povećanju smještajnih kapaciteta na širem području naše županije. Izgradnja nove vodovodne mreže planirana je na području vinogradarskih predjela grada Đurđevca te općine Virje i Novigrad Podravski – navode u Komunalijama.

Klijeti se, ističe Marijanko Ređep, predsjednik Udruge vinogradara i voćara Đurđevac, sve više koriste kao kušaonice i smještajni kapaciteti pa raste i interes vinogradara za priključak na vodovodnu mrežu.

– Glavni brjegovi u našem vinogorju imaju vodovodnu mrežu, a kako sve više vinogradara planira svoj hobi pretvoriti u posao, javlja se sve veći interes i na manjim brjegovima za priključak na vodovodnu mrežu. Grad dobro prati prioritete za vinogradare jer su naši brjegovi veliki turistički potencijal i stalno raste broj onih koji se okreću turizmu pa je i nastavak izgradnje vodovodne mreže dobar potez – kaže Marijanko Ređep. 

Grad je u suradnji s Udrugom krenuo i u realizaciju projekta izgradnje klijeti u vinogradarskom predjelu Mali kostanj te tornja koji će poslužiti kao svojevrsni vidikovac. Klijet je zamišljena kao sjedište Udruge s podrumom i kušaonicom u kojoj će se predstavljati vina svih članova. Popratni toranj će biti dodatna atrakcija s koje će se pružati idealan pogled na Đurđevac i okolna naselja.

– Grad je na dar dobio zemljište u Malom kostanju i za nas je to idealna lokacija za klijet koja će objediniti ponudu naših vinara – kaže Marijanko Ređep.

Udruga je preuređenjem nekadašnje zgrade prekršajnog suda u posjetiteljski centar Đurđevački pijesci ostala bez svojih prostorija i kušaonice koju su uredili u podrumu pa je novi projekt gradske uprave razveselio vinogradare.

– Stari objekt je srušen i izrađen je projekt pa očekujemo da će uskoro početi radovi. Plan je da izgradnja klijeti i tornja završi do Bartolova iduće godine. Nadamo se da će se uskoro nastaviti i projekt uvođenja brzog interneta jer je i ta infrastruktura važna za turizam u vinogorjima – zaključio je Marijanko Ređep.

Facebook
Twitter
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI