Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Plenković: Projekt Sjever je odgovor na uspješan projekt Slavonija, Branja i Srijem!

U Podstrani je održan najavljeni sastanak premijera Andreja Plenkovića, ministara i svih župana te predstavnicima Udruge gradova i Hrvatske zajednice općina. Sastanku je prisustvovao i župan Darko Koren, a glavna tema je bila reforma zdravstvenog sustava. Razgovaralo se i o unaprjeđenje sustava obrazovanja, kapitalnim projektima te izmjenama Zakona o upravljanju državnom imovinom.

Plenković je podsjetio i kako Hrvatsku čeka konačna odluka o ulasku u schengenski prostor, kao i ulazak u eurozonu 1. siječnja sljedeće godine. Govorio je i o ravnomjernom regionalnom razvoju.

-Projekt Slavonija, Baranja i Srijem pokazao se izrazito učinkovit za bolji razvoj istoka Hrvatske te je po istom modelu napravljen i Projekt Sjever, a prometno povezivanje ključ je ravnomjernog regionalnog razvoja. Što se tiče obrazovanja, novom mjerom vrijednom 544 milijuna kuna svoj djeci osiguran je besplatan obrok, kao doprinos boljim demografskim pokazateljima – rekao je.

Dodao je kako će Vlada nastaviti raditi na uvođenju jednosmjenske nastave i ulagati u osnovne i srednje škole, kao i predškolske institucije, uz brojne druge mjere potpore i pomoći. 
quote desni 3-Osigurali smo više od 25 milijardi eura sredstava za cijelo desetljeće, to je težina jednog godišnjeg proračuna – istaknuo je predsjednik Vlade RH Plenković.

FOTO Vlada RH

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

tako se to radi, tako se pokazuje zajedništvo

FOTO/VIDEO Nebo je gorjelo, a dresovi se dijelili. Herešinčani slave sjajne rezultate i 60 godina kluba

ĐURĐEVAČKI LIMITATOR

Graničar se ponovno posral na svoju decu?

Neprilagođena brzina

Vozač (30) quada teško ozlijeđen u prometnoj nesreći

Vidovo u Pitomači

FOTO/VIDEO Indira Forza dobro rasplesala Pitomaču

VEČER FOLKLORA U GOLI

FOTO Prekodravci uživali u tradicijskim pjesmama i plesovima

VIDOVO U PITOMAČI

FOTO/VIDEO Degustira se gorički paprikaš, kulturnjaci i sportaši promoviraju svoje aktivnosti


Search

Upišite pojam koji želite pretraživati