Počela deratizacija na području Ludbrega i okolnih mjesta

Djelatnici Službe za deratizaciju, dezinsekciju i dezinfekciju čakovečkog Bioinstituta krenuli su s deratizacijom na području grada Ludbrega. Počela je u srijedu 18. svibnja u Bolfanu i Segovini, a dan kasnije nastavljena je u Čukovcu. U petak 20. svibnja na redu su Globočec i Vinogradi Ludbreški, dok će se u ponedjeljak 23. svibnja posao nastaviti u Slokovcu i Apatiji.

Dan kasnije djelatnici Bioinstituta bit će u Hrastovskom i Kućanu, a u srijedu 25. svibnja u Selniku. Potom će na redu biti Poljanec, a u petak 27. svibnja Sigetec. U Ludbregu će se deratizacija početi obavljati u ponedjeljak 30. – Deratizacija obuhvaća skup mjera i postupaka koji se provode u svrhu smanjenja populacije štetnih glodavaca kao što su štakori, miševi i mišoliki glodavci koji se nalaze svuda oko nas. Tijekom vremena prilagodili su se suživotu uz ljude i postali opasan i neugodan neprijatelj svakodnevnice, jer su vrlo često prijenosnici zaraznih bolesti – poručuju iz Bioinstituta te mole građane za suradnju.

Facebook
Twitter
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI