Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
KONAČNO

Počeli radovi na rekonstrukciji gradskog trga. Nakon obnove i nova prometna regulacija

Ovaj tekst je objavljen u tiskanom izdanju Podravskog lista

Počeli su radovi na rekonstrukciji gradskog trga u Đurđevcu, odnosno Trga svetog Jurja. Iako se ranije tijekom godine najavljivalo da će radovi obnove i preuređenja trga krenuti odmah nakon ovogodišnje Picokijade, u Gradu Đurđevcu odlučili su pričekati.

– Radovi prate zacrtanu dinamiku i plan je da se glavnina radova obavi do Đurđeva, a da sve završi do Picokijade. S obzirom na lijepo vrijeme, nije bilo potrebe za ranije zatvaranje trga kako bi se on mogao koristiti za gradske manifestacije i da ugostitelji iskoriste lijepo vrijeme za rad – istaknuo je gradonačelnik Hrvoje Janči.

Kako se bliži zima, pitanje je koliko će vremenski uvjeti u ovim mjesecima ići na ruku izvođačima, a osim rekonstrukcije samog trga i parka Bent, projektira se i nova prometna regulacija u užem središtu grada. Glavni je cilj obuhvatiti i park oko crkve svetog Jurja kako bi cijeli taj prostor činio zajedničku cjelinu. Također, pri uređenju trga u Đurđevcu su se odlučili voditi i prema strategiji zelene obnove, koja podrazumijeva da će se zelenom infrastrukturom pokriti ne samo glavni gradski trg, već i cijelo gradsko područje, od novih urbanih šuma i drvoreda do zelenih krovova i fasada.

Zbog toga će se i pri uređenju trga provoditi ideja povezivanja zelenih gradskih površina i to sadnjom više urbanog drveća i druge vegetacije te korištenja novih, kreativnih metoda u oblikovanju gradskih prostora. Dok središnji gradski trg ima površinu veću od 3.500 m2, planira ga se ozeleniti zasađivanjem tri uzdignute zelene površine kako bi se osigurao hlad.

Ukupno se planira posaditi 77 stabala autohtonih sorti drveća i trajnica na površini od 880 m2, kao i grmlja na dvostruko manjoj površini. Na mjestu stare fontane izgradit će se nova, veća fontana, a svime time u Đurđevcu se nadaju i smanjivanju negativnog utjecaja klimatskih promjena.

FOTO Grad Đurđevac

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

MLADIĆ S 1,56 PROMILA SLETIO S CESTE I NAPRAVIO NEZAMISLIVU ŠTETU

FOTO U prometnoj nesreći smrskana dva automobila, uništene dvije ograde i obiteljska kuća

Još jedna prometna nesreća

UPRAVO: Dvije osobe ozlijeđene u slijetanju automobila s Podravske magistrale

polarni uvjeti na stadionu

FOTO Dinamo na japanski pogon uzeo sve u Koprivnici, Slaven opet nemoćan

Podravski na mjestu događaja

VIDEO: U naletu na jelena slupana čak tri vozila!

posljednja domaća utakmica

FOTO Legendi Franji Kolaru uručena zahvalnica, evo tko je došao na dvoboj Slavena i Dinama

NAKON KOPRIVNICE OVAJ HARD DISKONTER DOLAZI U JOŠ JEDAN GRAD

Poznati trgovački lanac otvara i drugi prodajni centar u Podravini!

Upišite pojam koji želite pretraživati