Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Počelo suđenje zbog pokušaja ubojstva podravskog nogometaša

“Razumjela sam pouku o pravima i optužnicu i ne smatram se krivom” – kazala je prošlog petka na početku suđenja na Županijskom sudu u Varaždinu Helena Fazlić (39) iz Hlebina, okrivljena da je na samu Novu godinu nožem pokušala ubiti svog nevjenčanog supruga Hrvoja Bačija (33), inače poznatog županijskog nogometaša.

Ova je tema objavljena u ponedjeljak u tiskanom izdanju Podravskog lista…

Kako se tereti optužnicom, Helena se posvađala sa svojim izvanbračnim suprugom Hrvojem, i tijekom svađe, s ciljem da ga usmrti, ubola ga kuhinjskim nožem u prsni koš. Hrvoje Bači zaradio je ozljede opasne po život, a preživio je samo zahvaljujući pruženoj mu hitnoj medicinskoj intervenciji.

Kako se Helena Fazlić sutkinji Mirni Mavriček izjasnila da se ne smatra krivom, sutkinja joj je objasnila da tijekom suđenja može sudjelovati u izvođenju pojedinih dokaza i sve što kaže prije njezinog ispitivanja da će se smatrati njezinom obranom. Državna odvjetnica na početku dokaznog postupka predložila je sutkinji da provede sve dokaze koji su navedeni u optužnici i na kojima se optužnica temelji s tim da se za sada protivi od obrane predloženom psihijatrijskom vještačenju okrivljene s obzirom na to da do sada nisu u postupku iznesene okolnosti koje bi dovodile u sumnju njezinu ubrojivost u vrijeme počinjenja kaznenog djela.

Hrvoje Bači kao oštećeni u ovom postupku nije se pojavio na zakazanom ročištu prošlog petka. S njim smo do sada nekoliko puta detaljno razgovarali i on svoju suprugu ne smatra krivom za to što se dogodilo.

– Ne bu ništ s toga jer nisam protiv nje ništ rekel. U zatvor nepe, nema šanse – osvrnuo se na tada tek podignutu optužnicu Hrvoje Bači. No, malo će se njega pitati u pravosudnom smislu što on misli i smatra li on nju krivom ili ne. Htjela ga ona ubiti ili ne, kako god sud utvrdio tijekom postupka, oštrica noža koji je Helena držala, a koja je završila u Hrvojevim prsima u kazneno sudskom smislu okarakterizirana je kao pokušaj ubojstva, ozbiljno kazneno djelo za koje je predviđena kazna zatvora. Srećom, vršak oštrice noža promašio je srce i probio plućno krilo, a od posljedica se unatoč prvotnim lošim prognozama Hrvoje Bači potpuno oporavio. Vratio se nogometu vrlo uspješno, ponovno preuzeo glavnu riječ u svojem Tomislavu iz Drnja i ostvario transfer u klub iz lige više, Tehničar iz Cvetkovca.

Kada smo pričali s njim, Hrvoje Bači bio je optimističan što se tiče odnosa sa svojom Helenom i nije isključio da će se njih dvoje pomiriti, no nemamo nikakvih novih informacija je li se to do sada dogodilo.

– Moramo si biti dobri zbog deteta – rekao nam je nakon podizanja optužnice Hrvoje Bači kada smo smo ga upitali za komentar podizanja optužnice.

Tada nam je rekao i da se on slabo sjeća što se zapravo dogodilo jer je nakon ranjavanja ostao bez svijesti. Oboje su, naime, kada se to dogodilo, bili pod utjecajem alkohola. Otkrio nam je da je nakon ranjavanja Helena odmah pozvala hitnu pomoć tako da i njoj zahvaljuje što je ostao živ, kao i liječnicima koprivničke bolnice koji su ga hitro ‘zakrpali’ i spriječili ono najgore, njegovu smrt. Danas Hrvoje Bači igra odličan nogomet. Ovaj događaj u kojem je jedva ostao živ, kako kaže, potpuno ga je promijenio. Kloni se alkohola i potpuno je posvećen nogometu. Situaciju koja mu se dogodila shvatio je kao priliku za novi početak. Za sada mu ide dosta dobro, a ima veliku podršku obitelji, prijatelja i sredine u kojoj živi i igra nogomet.

FOTO Nikola Wolf

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

SULUDI PERFORMANS U TRGOVAČKOM CENTRU "KOŠTAO" JU 240 EURA

Jadranka je zakucala mobitel u pod te ga rukama prepolovila. Razlog je krajnje bizaran

parcela na kojoj će se graditi vrtić mještanima zadaje glavobolju

Mještani: “Neka poruše staru šupu i počiste nered. Životinje nam ulaze u dvorišta!”

Vratite ga u najbliži prodajni centar

Plodine iz prodaje povlače prehrambeni proizvod i svim kupcima vraćaju novac

PROMETNA NESREĆA NA VESELOM BREGU

Sudarila se dva automobila u vinogradu. Ima ozlijeđenih

POTVRĐENA OTPUŽNICA PROTIV SUPRUŽNIKA, OČUH TVRDI DA JE DJEČAK KRIV ZA SVE:

Vatrogasci su ga dolazili skidati s drveta, a policija smirivati zbog divljanja i razbijanja

Otkriveni komadići plastike

Spar iz prodaje povlači jedan hrvatski proizvod. Kupcima će novac vratiti i bez računa


Search

Upišite pojam koji želite pretraživati