Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
Promet po prigradskim naseljima vrlo je intenzivan

Počinje dugoočekivana izgradnja pješačkih staza

Ovog proljeća trebao bi početi dugoočekivani projekt izgradnje pješačkih staza u ludbreškim prigradskim naseljima. Ovaj problem aktualan je već niz godina, a osim poznate ceste u Hrastovskom, o čemu smo već u nekoliko navrata pisali, akutni je problem i na županijskoj cesti koja prolazi kroz  prigradska naselja Sigetec Ludbreški, Slokovec i Apatija. Naime, po ovim prometnicama dnevno prolazi stotine kamiona i automobila, a razlog tome je  povećana eksploatacija šljunka na obližnjim šljunčarama, što je još povećalo promet. Pored ovih prometnica, kako je vidljivo, ne postoji pješačko-biciklistička staza, a po njima u školu idu i djeca. Tako se često mogu vidjeti uznemirujući prizori kako se mimoilaze dva kamiona, a pored kolnika prolaze djeca, i samo jedan krivi ili ishitreni potez bilo kojeg od sudionika u prometu moga bi izazvati tragediju.  

Prije točno godinu dana gradski vijećnik Zlatko Sova, koji je ujedno i stanovnik Sigeca Ludbreškog, aktualizirao je ovaj problem. Naime, građenje staza na ovim cestama vezalo se uz problem aglomeracije te je prethodno odlučeno da će se čekati izrada kanalizacije, a tek onda bi se radile staze.

– Da će se raditi kanalizacija, to smo znali i prije trideset godina, ali biciklističkih staza nemamo ni dalje. Ta je situacija ozbiljna i takvu je moramo shvatiti jer tu postoji puno industrije, mnoštvo kamiona na toj relaciji, a u toku radnog vremena kamionski je promet veći nego na cesti D2. Tu je cesta vrlo uska, a djeca idu u školu. Evo, ja svoju djecu vozim i na autobusnu i u školu jer je preopasno pustiti djecu da idu sama. Stav je da bi se taj projekt morao odraditi čim hitnije i brže jer je ugrožena sigurnost mještana i ne želimo da netko izgubi život. Inicijativa je mjesnih odbora Sigetec, Slokovec i Apatija da se čim prije taj projekt pokrene i da se stavi u Proračun za 2022. godinu – naveo je Zlatko Sova, nezavisni gradski vijećnik, koji živi u Sigecu Ludbreškom, na sjednici Gradskog vijeća.Godinu dana poslije izgleda da se krenulo s projektom, ali u malim koracima. Početak projekta Aglomeracije Ludbreg još nije na vidiku. Naime, gradnja staze krenut će u proljeće od Slokovca i raskrižja cesta prema Apatiji i nastavila bi se kroz Apatiju. Ipak, kako izgleda, Sigetec i Slokovec još su uvijek na čekanju. 

FOTO: Nikola Wolf

Facebook
Twitter
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI