Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
Materijalna šteta iznosi 6,8 milijuna eura

Podignuta optužnica protiv strojovođe zbog stravične željezničke nesreće kod Križevaca

Gotovo tri godine nakon stravične prometne nesreće u mjestu Majurec kraj Križevaca kada su se sudarila dva teretna vlaka, Općinsko državno odvjetništvo u Bjelovaru podiglo je optužnicu protiv 47-godišnjeg strojovođe. Njega se tereti zbog počinjenog kaznenog djela protiv sigurnosti prometa ugrožavanjem posebnih vrsta prometa.

– Okrivljenog 47-godišnjaka tereti se da je 11. kolovoza 2021., u blizini mjesta Majurec, kao strojovođa lokomotive prvog teretnog vlaka, s priključenih 19 vagona, zaustavio vlak ispred signala pred koji je došao pri čemu je signal pokazivao znak za zabranjenu vožnju. Tereti ga se da je službenim mobitelom kontaktirao prometnika željezničkog kolodvora tražeći dozvolu za prolazak kroz crveno svijetlo, nakon čega je nastavio upravljati vlakom iako od prometnika nije dobio dozvolu za prolazak vlaka. Potom ga se tereti da je prednjim dijelom lokomotive udario u kraj zaustavljenog drugog teretnog vlaka, koji se sastojao od lokomotive i 17 vagona, uslijed čega je došlo do izlijetanja i oštećenja lokomotive i vagona prvog teretnog vlaka, kao i oštećenja željezničke pruge i elektroinstalacija – stoji u priopćenju Općinskog državnog odvjetništva u Bjelovaru, a za kazneno djelo za koje se tereti 47-godišnji strojovođa predviđena kazna zatvora iznosi od jedne do deset godina pošto je u nesreći strojovođa drugog teretnog vlaka zadobio tjelesne ozljede.

No, ovim događajem je prouzročena materijalna šteta u ukupnom iznosu od 6,8 milijuna eura. Kako se pisalo odmah nakon nesreće koja se dogodila u samu zoru 11. kolovoza ili oko 4.40 sati, skrivio ju je strojovođa vlaka u vlasništvu Enna Transport. On se zabio u kompoziciju vlaka HŽ Carga koji je zbog kvara stajao na pružnom prijelazu.

FOTO Arhiva

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

okrutnost prema nedužnim životinjama

Netko bezdušan ostavio je psiće u šumi da umru od gladi, Kristian ih je spasio i traži im novi dom

[FELJTON] STOLJEĆE JOSIPA MANOLIĆA 3. DIO

Kako je Manolić planirao likvidirati poglavnika Pavelića

skulpture za turističku atrakciju u Lici

VIDEO Petar: “Moj sokol, vukovi i hrvatski grb krasit će dolinu rijeke Gacke”

MISLI NA ZDRAVLJE

Ova prekrasna biljka ima antikancerogeno djelovanje

Prijevara u tijeku

Hrvatska pošta ima važnu obavijest za sve građane!

PROMETNA NESREĆA NA PODRAVSKOJ MAGISTRALI

FOTO Vozačica (67) oduzela prednost motociklistu, oboje završili u bolnici


Search

Upišite pojam koji želite pretraživati