Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Podravcu sud izašao ususret zbog duga poznanicima, neće u zatvor

Iako je presuda protiv Roberta s koprivničkog područja bila pravomoćna i morao je vratiti svoj dug poznanicima, Sud mu je izašao ususret i omogućio mu da taj novac vrati na novi rok od šest mjeseci.

Članak je objavljen u tiskanom izdanju Podravskog lista

Naime, sudsko vijeće utvrdilo je da osuđeni nije platio dužan iznos po pravomoćnoj presudi prema kojoj se kazna zatvora izrečena osuđenom od jedne godine neće izvršiti ako kroz tri godine ne počini novo kazneno djelo i ako u roku od deset mjeseci od pravomoćnosti presude naknadi štetu oštećenicima. A bio je dužan Luki čak 33.600 kuna, Ivanu 18.500 kuna, te Borisu 10.000 kuna.

Također je bio presudom upozoren o mogućnosti opoziva uvjetne osude ako štetu ne plati te kako će se izvršiti izrečena kazna u trajanju od jedne godine.

Ipak, dobio je na kraju novu odgodu. Prilikom suđenja je naveo:

– Zaposlio sam se u obrtu tek u veljači ove godine (2022.) jer je bio plan da idem raditi kod bratića u Njemačku i tada bih vratio na vrijeme dug, što sam i planirao. No, zbog korone je bratić zatvorio firmu i vratio se u Hrvatsku jer se nije moglo raditi, pa je moj plan propao. Skupio sam 25.000 kuna i svakom bih barem dio uplatio  – naveo je Robert i zamolio da mu se produlji rok.

– Smatramo da će kroz dodatni rok od šest mjeseci osuđeni poduzeti radnje u vidu ispunjavanja dodatnog uvjeta i plaćanja štete oštećenicima, inače će se opozvati uvjetna osuda te će osuđenik ići na izvršavanje izrečene kazne zatvora u trajanju od jedne godine, pa je ovaj dodatni uvjet od šest mjeseci šansa osuđenom da izbjegne izvršavanje kazne zatvora izvršavanjem dodatnog uvjeta i plaćanjem štete – kazao je sud.

FOTO: Ilustraciju

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

PRVI PUT U KOPRIVNICI

FOTO Cure iz Centra dobro su zagrijale publiku, a onda je stigao stari lav Željko Samardžić

U tijeku je tradicionalni svečani plesni Koncert koprivničkih folkloraša

FOTO/VIDEO Uživa se u pjesmama i plesovima Brodskog Posavlja, Podravine i Hrvatskog zagorja

KRISTIJAN BISTROVIĆ OD RUJNA JE STANOVNIK RUSKE ENKLAVE KALINJINGRADA I IGRAČ BALTIKE

‘Grad je jeftin i lijep, na gostovanja putujemo avionom, a o povratku u Hrvatsku još previše ne razmišljam’

Podravski na mjestu događaja

UPRAVO Peugeot završio u kanalu, očevid u tijeku

Susret s legendarnim alpinistom

FOTO Stipe Božić gostovao u Đurđevcu

ĐURĐEVAČKI LIMITATOR

Kak je propalo održavanje zgrada v Đurđevcu

Upišite pojam koji želite pretraživati