Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Podravcu sud izašao ususret zbog duga poznanicima, neće u zatvor

Iako je presuda protiv Roberta s koprivničkog područja bila pravomoćna i morao je vratiti svoj dug poznanicima, Sud mu je izašao ususret i omogućio mu da taj novac vrati na novi rok od šest mjeseci.

Članak je objavljen u tiskanom izdanju Podravskog lista

Naime, sudsko vijeće utvrdilo je da osuđeni nije platio dužan iznos po pravomoćnoj presudi prema kojoj se kazna zatvora izrečena osuđenom od jedne godine neće izvršiti ako kroz tri godine ne počini novo kazneno djelo i ako u roku od deset mjeseci od pravomoćnosti presude naknadi štetu oštećenicima. A bio je dužan Luki čak 33.600 kuna, Ivanu 18.500 kuna, te Borisu 10.000 kuna.

Također je bio presudom upozoren o mogućnosti opoziva uvjetne osude ako štetu ne plati te kako će se izvršiti izrečena kazna u trajanju od jedne godine.

Ipak, dobio je na kraju novu odgodu. Prilikom suđenja je naveo:

– Zaposlio sam se u obrtu tek u veljači ove godine (2022.) jer je bio plan da idem raditi kod bratića u Njemačku i tada bih vratio na vrijeme dug, što sam i planirao. No, zbog korone je bratić zatvorio firmu i vratio se u Hrvatsku jer se nije moglo raditi, pa je moj plan propao. Skupio sam 25.000 kuna i svakom bih barem dio uplatio  – naveo je Robert i zamolio da mu se produlji rok.

– Smatramo da će kroz dodatni rok od šest mjeseci osuđeni poduzeti radnje u vidu ispunjavanja dodatnog uvjeta i plaćanja štete oštećenicima, inače će se opozvati uvjetna osuda te će osuđenik ići na izvršavanje izrečene kazne zatvora u trajanju od jedne godine, pa je ovaj dodatni uvjet od šest mjeseci šansa osuđenom da izbjegne izvršavanje kazne zatvora izvršavanjem dodatnog uvjeta i plaćanjem štete – kazao je sud.

FOTO: Ilustraciju

Facebook
Twitter
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI