Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
PRIČA GOTOVO KAO U FILMOVIMA

Podravec cimeru u čeliji pričao da će sutkinju raznijeti bombom

Ovaj tekst je objavljen u tiskanom izdanju Podravskog lista

Priča gotovo kao u filmovima odigrala se u Kaznionici Lepoglava, a ranije osuđivani Đurđevčanin Darijo (45) cimeru u ćeliji otkrio je plan kako misli likvidirati sutkinju koja mu je ranije odredila istražni zatvor. Zbog toga ovom muškarcu, koji se trenutačno nalazi na izdržavanju kazne zatvora u Zatvoru u Splitu, sada prijeti kazna zatvora od 14 mjeseci, a Općinsko državno odvjetništvo u Varaždinu ovih je dana protiv njega podiglo optužnicu zbog prijetnji. Darija se tako tereti da je u studenom 2022. godine, za vrijeme boravka u istražnom zatvoru u Izdvojenom odjelu Zatvora u Varaždinu u Kaznionici Lepoglava, zbog netrpeljivosti prema sutkinji istrage Županijskog suda u Varaždinu, koja je prema njemu postupala u okviru svoje službene dužnosti, pred cimerom u ćeliji rekao da će ubiti sutkinju.

Tereti ga se da je to rekao u cilju da je ustraši, a cimeru se povjerio da će kada izađe iz zatvora likvidirati sutkinju. I to tako što će joj postaviti ručnu bombu u cvjetni aranžman na grobu njene majke ili će naći neki drugi način za sutkinjinu likvidaciju. O svemu tome cimer je krajem studenog 2022. godine pismom obavijestio sutkinju, povjerivši joj se kako ima informacije o osobi koja priprema njezino ubojstvo. Dario je već osuđivan upravo zbog prijetnji i to na godinu dana zatvora u travnju 2021. godine, a godinu potom je također na Općinskom sudu u Koprivnici osuđen na bezuvjetnu kaznu zatvora u trajanju od jedne godine i osam mjeseci i to zbog prijetnji, tjelesnih ozljeda, nasilja u obitelji i oštećenja tuđe stvari. Trenutačno se nalazi u Zatvoru u Splitu, a prilikom ispitivanja o ovom slučaju se za sada branio šutnjom. No, zato je ono što mu je Dario ispričao istražiteljima otkrio njegov cimer, koji je informacije o kojima mu se Đurđevčanin povjerio pokušao iskoristiti za pogodnost za sebe.

– Jednom prilikom kada je Darijo konzumirao lijekove, počeo je vrijeđati sutkinju istrage Županijskog suda u Varaždinu budući da je ona postupala prema njemu u nekom od kaznenih postupaka. Potom joj je počeo prijetiti, govoreći mi da je prikupio sve informacije o njoj i da zna gdje živi i kamo se kreće. Ono što sam čuo, učinilo mi se ozbiljnim pa sam u zamjenu za tu informaciju tražio pogodnost za sebe u vidu puštanja iz istražnog zatvora –ispričao je istražiteljima cimer dok je sutkinja navela kako je točno da je zaprimila pismo od Darijovog cimera.

Istaknula je kako je pismo shvatila kao cimerov pokušaj da protivno zakonu ishodi određenu odluku koja bi bila povoljna za njega, tu misleći na ukidanje istražnog zatvora budući da je u pismu bilo navedeno da neka ona njemu pomogne da će tada on njoj reći ime osobe koja priprema njezino ubojstvo. Navela je da je saznala tko je osoba koja priprema njezino ubojstvo, a riječ je osobi kojoj je određivala istražni zatvor. Osim toga, riječ je o osobi ovisnoj o drogama koja ima problema s agresivnim ponašanjem, zbog čega je posumnjala da bi Darijo mogao i ostvariti prijetnje.

FOTO ilustracija

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

Podravec koji je rušio i gradio četiri države

FOTO U Zagrebu sahranjen Josip Manolić

KORISNE INFORMACIJE

U ovim slučajevima dijete ima pravo na obiteljsku mirovinu

novčano je kažnjen

BMW-om bježao policiji, počinio pet prekršaja

požar u pitomači

FOTO Vatra progutala drvarnicu, zahvatila dio obiteljske kuće

PLINSKI TOPOVI GRUBO UTJEČU NA KVALITETU NJIHOVA ŽIVOTA

VIDEO Legrađani na rubu živaca: “Ne možemo spavati, djeca nam imaju tikove, a kokoši su prestale nesti jaja”

korisne informacije

Evo tko sve ima pravo na dječji doplatak


Search

Upišite pojam koji želite pretraživati