Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
Sve to zbog imovine

Podravec godinama fizički i psihički zlostavljao vlastitu majku. Osuđen je

Ovaj tekst je objavljen u tiskanom izdanju Podravskog lista

Na godinu dana uvjetnog zatvora s rokom kušnje od dvije godine nepravomoćno je na Općinskom sudu u Varaždinu osuđen Danijel iz Podravine. On je proglašen krivim za počinjenje kaznenog djela nasilja u obitelji, a žrtva Danijelovog ponašanja bila je njegova stara majka s kojom živi u istoj kući. Danijel je prema majci bio nasilan u duljem vremenskom razdoblju, od sredine 2018. pa sve do 15. siječnja prošle godine, kada joj je nanosio fizičku i emocionalnu bol te je vrijeđao njeno dostojanstvo. Danijel je to obično činio u alkoholiziranom stanju, kada je učestalo vikao na majku.

Vrijeđao ju je i psovao, u više navrata ju je i odgurivao, razbijao je inventar po kući, a prilikom rasprava o obiteljskoj imovini učestalo je govorio kako će sve zgaziti kao štakore. Pritom je mislio na ostale članove obitelji te je govorio da će u slučaju da netko drugi dobije nešto od imovine za koju smatra da pripada njemu, sve politi benzinom i zapaliti. Zbog njegova ponašanja majka se osjećala poniženom i u strahu za svoj život i sigurnost, a uz to što je osuđen na uvjetni zatvor, izrečena mu je i zabrana približavanja, uznemiravanja i uhođenja majke u trajanju od jedne godine, što znači da bi ovaj nasilnik konačno trebao iseliti iz majčinog gnijezda. Tijekom suđenja, Danijel je priznao sve ono što mu se stavlja na teret i dodao je da su majka i on sada u nešto boljim odnosima.

– Više se toliko ne svađamo, ali ona se i dalje ljuti na mene, ne ja na nju. Svađali smo se uglavnom radi imovine, više se i ne sjećam detalja. Nadam se da ćemo ubuduće poboljšati komunikaciju. Suglasan sam s predloženom vrstom i mjerom kazneno pravne sankcije. Više ne živim s majkom s obzirom na to da su mi i dalje na snazi mjere opreza i živim u kući pokojne bake – kazao je Danijel tijekom postupka.

FOTO ilustracija

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

projekt aglomeracije ludbreg pomaknuo se s mrtve točke

Prvi korak napravljen, realizacija još upitna

PODRAVSKI NA MJESTU DOGAĐAJA

UPRAVO Izbio požar u obiteljskoj kući, dječak spriječio katastrofu

POKAZNA VJEŽBA

FOTO Djeca pokazala svoje vatrogasne vještine

podravsko naselje dobilo svoj prvi suvenir

VIDEO Vlado je od pčelinjeg voska napravio repliku zvonika

PODRAVSKI NA MJESTU DOGAĐAJA

UPRAVO Težak sudar dvaju kombija. Dvije osobe prevezene u bolnicu

NA AUTOCESTI KOD ZAGREBA STRADAO 37-GODIŠNJAK IZ PODRAVINE, LIJEČNICI MU AMPUTIRALI NOGU

Otac stradalog Kloštrana: “Otpeljao mi je zdravog sina, a vratio invalida”


Search

Upišite pojam koji želite pretraživati