Podravina dobila sustav za navodnjavanje terena

Ludbreška Podravina treći je klub na ludbreškom području koji je dobio moderni sustav za navodnjavanje travnjaka. To je dosad uspjelo prošle godine NK-u Zadrugar koji je projekt navodnjavanja financirao iz vlastitih klupskih izvora. Prije dva mjeseca i Razvitak iz Čičkovine napravio je sustav za navodnjavanje, iskoristivši i sredstva koja je moguće povući prijavom na natječaj županijskog Nogometnog saveza Varaždin. Naime, ŽNS potiče gradnju sustava za navodnjavanje nogometnih travnjaka kako bi se poboljšali uvjeti za igru, naročito u ljetnim mjesecima.

Za vrijeme suše, trava na terenima koji se ne zalijevaju uglavnom propada, a samo zalijevanje iziskuje mukotrpno razvlačenje vatrogasnih cijevi po travnjaku. Najviše se cijevi na ludbreškom stadionu ‘narazvlačio’ tajnik NK-a Podravina Vitomir Namjesnik pa su prigodu za sustavom za navodnjavanje iskoristili i u ludbreškom trećeligašu prijavivši se natječaj.

– Od ŽNS-a ćemo dobiti povrat od 40 tisuća kuna, a Grad Ludbreg sufinancirao nam je još velikih i značajnih 100 tisuća kuna. Dakle, ukupna investicija iznosi 140 tisuća kuna, što je na papiru skuplje nego u Hrastovskom i Čičkovini, ali naš sustav ima čak 24 raspršivača. Četiri su reda po četiri prskalice na samome terenu, po dvije su iza svakoga i kod svake korner-zastavice je jedna. Radovi su trajali tjedan dana, a prije postavljanja cijevi morali smo skinuti ‘paže’ s travnjaka koje su se vratile na isto mjesto tako da ćemo moći igrati i kup i prvenstvo na domaćem travnjaku – pojasnio je Namjesnik.

Inače, ŽNS Varaždin raspisao je natječaj za sufinanciranje gradnje sustava navodnjavanja nogometnih terena za sljedeće četiri godine pa vjerujemo da će tu mogućnost iskoristiti još nekoliko klubova s ludbreškog područja. Saznali smo da je kompletnu dokumentaciju za sufinanciranje u ŽNS poslao i NK Radnički iz Hrženice. Ipak, čini se da najviše sluha za projekt navodnjavanja ima načelnik Općine Donji Martijanec Branimir Nađ koji, u suradnji s klubovima, planira na svim terenima u općini realizirati projekt. U Čičkovini je navodnjavanje napravljeno, a planira se još i na preostala dva terena u Vrbanovcu i Martijancu. (dv)

Facebook
Twitter
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI