Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
povećavaju pozitivan utjecaj na okoliš

Podravka brine o okolišu, smanjili ambalažu krem juha, trošit će dvije tone folije manje

Podravka je smanjila količinu ambalaže u koju pakira Podravka krem juhe, a pritom sadržaj vrećice, odnosno gramatura proizvoda ostaje ista. Dakle, potrošači će i dalje uživati u jednakom broju tanjura Podravka krem juha kao i do sada. To je samo jedan od projekata kojim Podravka smanjuje udio i masu ambalažnih materijala kako bi, u skladu sa Strategijom održivog poslovanja, povećala pozitivan utjecaj na okoliš.  

Konkretno, nova vrećica u kojoj su pakirane juhe od sada će biti 11 posto manja, što znači da će biti i 11 posto manje otpada, odnosno godišnje će se potrošiti 2,19 tona plastične folije manje. Osim toga,  aktivno se radi na ispitivanju i testiranju reciklabilnih materijala i za ostale proizvode.

U sljedećem razdoblju Podravka će smanjiti korištenje tiskarskih boja i lakova na svim ambalažnim materijalima koje koristi te prilagoditi dizajn ambalaže cirkularnoj ekonomiji i održivom razvoju. Također, planira se i prelazak na papir umjesto plastike gdje god je to moguće, smanjenje mase svih ambalažnih materijala, uvođenje plastičnih materijala s udjelom reciklirane plastike te prelazak s kompozitnih, koje uglavnom nije moguće reciklirati na mono materijale koje će biti moguće u potpunosti reciklirati.

Podravka aktivno radi na ostvarenju ciljeva zadanih Strategijom održivog poslovanja Podravke do 2030. godine. Kao jedan od glavnih stupova strategije zadana je briga i osiguravanje čistog okoliša, a kao jedan od glavnih ciljeva nastojanje da do 2030. godine 100% ambalaže bude reciklabilno, povratno ili kompostabilno za sve prehrambene proizvode.

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

Još jedna prometna nesreća

UPRAVO: Dvije osobe ozlijeđene u slijetanju automobila s Podravske magistrale

polarni uvjeti na stadionu

FOTO Dinamo na japanski pogon uzeo sve u Koprivnici, Slaven opet nemoćan

Podravski na mjestu događaja

VIDEO: U naletu na jelena slupana čak tri vozila!

posljednja domaća utakmica

FOTO Legendi Franji Kolaru uručena zahvalnica, evo tko je došao na dvoboj Slavena i Dinama

NAKON KOPRIVNICE OVAJ HARD DISKONTER DOLAZI U JOŠ JEDAN GRAD

Poznati trgovački lanac otvara i drugi prodajni centar u Podravini!

Još jedna prijevara!

Hrvatska pošta ima vrlo važnu obavijest za sve građane!

Upišite pojam koji želite pretraživati