Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
UPRAVA DALA PRIJEDLOG

Dioničarima Podravke bit će isplaćena rekordna dividenda! Državi ide 4,8 milijuna eura

Članovi Uprave Podravke danas su na sjednici raspravljali o financijskim izvješćima za proteklu godinu i ujedno najavili da će o tome biti riječi na sljedećem Nadzornom odboru 4. travnja. Otkrili su kako je zbog rezultata Uprava dala prijedlog dividende od 2,65 eura po dionici.

-O visini dividende odlučivat će dioničari na Glavnoj skupštini Podravke koja će se održati 17. svibnja 2023. Dividenda bi trebala biti isplaćena 14. srpnja 2023. godine – potvrdili su iz kompanije.

Prošle je godine dividenda isplaćena u iznosu od 1,72 eura po dionici dok je ove godine taj iznos 54 posto veći. Budući da je broj redovnih dionica Podravke 7,1 milijuna dolazimo do brojke da će za isplatu dividende kompanija izdvojiti 18,9 milijuna eura, od čega će državi pripasti 4,8 milijuna eura, obveznim mirovinskim fondovima ukupno 9,5 milijuna eura, a Mesnoj industrija braće Pivac 623 tisuće eura.

Grupa Podravka u 2022. godini ostvarila je 5,03 milijarde kuna prihoda, što je rast za 395,3 milijuna kuna, ili 8,5 posto u odnosu na prošlu godinu. Neto dobit Grupe iznosila je 369,6 milijuna kuna, što je 19,5 posto više. Također, tijekom 2022. godine dvaput su povećavane plaće i primanja radnika. U prosincu 2022. plaće i primanja radnika Podravke bili su za 18 posto veći u odnosu na prosinac 2021.

FOTO Arhiva

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

pored svega još su mu i ustrijelili psa svena

Valenta je nešto zapeklo prilikom košnje: Skočio je do doktora i iz bolnice se nije vratio sedam godina!

DOZNAJEMO

Tri škole s područja naše županije od jeseni u eksperimentalnoj nastavi!

ĐURĐEVAC

Poduzetnička zona dobiva nove investitore! Dolaze dvije nove tvrtke…

bliže se upisi

FOTO Osnovnoškolcima se predstavljaju sve koprivničke srednje škole

među njima koprivničanka aleksandra

UPRAVO Hrvati u Zambiji oslobođeni su svih optužbi!

OBILJEŽEN PRVI NACIONALNI DAN UDOMITELJSTVA

Koprivničancu Mariu Prki uručena godišnja udomiteljska nagrada!

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI