Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
UPRAVA DALA PRIJEDLOG

Dioničarima Podravke bit će isplaćena rekordna dividenda! Državi ide 4,8 milijuna eura

Članovi Uprave Podravke danas su na sjednici raspravljali o financijskim izvješćima za proteklu godinu i ujedno najavili da će o tome biti riječi na sljedećem Nadzornom odboru 4. travnja. Otkrili su kako je zbog rezultata Uprava dala prijedlog dividende od 2,65 eura po dionici.

-O visini dividende odlučivat će dioničari na Glavnoj skupštini Podravke koja će se održati 17. svibnja 2023. Dividenda bi trebala biti isplaćena 14. srpnja 2023. godine – potvrdili su iz kompanije.

Prošle je godine dividenda isplaćena u iznosu od 1,72 eura po dionici dok je ove godine taj iznos 54 posto veći. Budući da je broj redovnih dionica Podravke 7,1 milijuna dolazimo do brojke da će za isplatu dividende kompanija izdvojiti 18,9 milijuna eura, od čega će državi pripasti 4,8 milijuna eura, obveznim mirovinskim fondovima ukupno 9,5 milijuna eura, a Mesnoj industrija braće Pivac 623 tisuće eura.

Grupa Podravka u 2022. godini ostvarila je 5,03 milijarde kuna prihoda, što je rast za 395,3 milijuna kuna, ili 8,5 posto u odnosu na prošlu godinu. Neto dobit Grupe iznosila je 369,6 milijuna kuna, što je 19,5 posto više. Također, tijekom 2022. godine dvaput su povećavane plaće i primanja radnika. U prosincu 2022. plaće i primanja radnika Podravke bili su za 18 posto veći u odnosu na prosinac 2021.

FOTO Arhiva

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

INTRIGANTNA PRIČA

Krađa novca i dokumenata iz nogometnog kluba je čista slučajnost ili pak pomno planirana pljačka

Obavijest za potrošače

U hrvatskom začinu otkriveni komadići plastike. Povlači se s tržišta

ĐURĐEVAČKI LIMITATOR

Kaj bi se čovek dal da se v tem Šemovcu bar jemput potrefi zeleno

Pred više od tisuću članova i simpatizera obilježena 34. obljetnica osnutka HDZ-a u Varaždinskoj županiji

Plenković: Franjo Tuđman stvorio je najvažniju, najveću, najutjecajniju i najodgovorniju političku stranku u političkoj povijesti Hrvatske

VELIKA PROMJENA ZA MNOGE

HZMO ima važnu obavijest za brojne građane

SVI ĆE DOBITI POVRAT NOVCA

Plodine mole sve kupce ovog prehrambenog proizvoda da ga prestanu konzumirati: “Vratite ga u najbliži prodajni centar”

Search

Upišite pojam koji želite pretraživati