Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
Koprivničkoj kompaniji certifikat Equal Pay Champion

Podravka dobila priznanje za svoj rad prema smanjivanju razlika u plaćama između spolova

Profesionalnu jednakost i jednakost šansi Podravka uključuje u sve procese upravljanja ljudskim resursima. Da to sve nisu samo napori već da iza njih stoje konkretni rezultati potvrđeno je dobivanjem Equal Pay Champion certifikata. Prvi je to certifikat u Hrvatskoj koji se vodi principom „Jednaka plaća za jednaki rad“, a pokrenut je s ciljem prepoznavanja poslodavaca koji su odlučni u tome da postignu ravnopravnost, pravednost i jednakost u svojoj organizaciji.

Podravka je među 16 poslodavaca koji su primili priznanje za svoj rad prema smanjivanju razlika u plaćama između spolova te su proglašeni predvodnicima na tom putu. 

U ime Podravke certifikat je preuzela Moira Homan, direktorica sektora Upravljanje ljudskim resursima:

„U Podravki je rodni jaz u plaćama izuzetno nizak pa smoznačajno bolji od europskog prosjeka, a na što smo izrazito ponosni. Equal Pay Champion certifikat je rezultat, kojinipošto nije slučajan, već je ishod planiranih aktivnosti koje zahtijevaju dosljednost u primjeni, znanje, kompetencije i vještine“. 

Certifikat Equal Pay Champion predstavlja ključan korak u izgradnji transparentnih sustava plaća na radnim mjestima diljem Hrvatske, a sam certifikacijski proces koji se provodi jednom godišnje počinje pregledom aktivnosti koje su usmjerene smanjenju razlike u plaćama. Naglasak je na aktivnom poticanju inkluzivne organizacijske kulture koja omogućava jednake prilike za sve. Podravka tako ima prijave za posao koje nisu rodno definirane te se žene i muškarci podjednako zapošljavaju. Isto tako, ovisno o kvalifikacijama, imaju jednake mogućnosti za razvoj i napredovanje. Kod otvaranja menadžerskih i stručnih radnih mjesta ili kod napredovanja aktivno se traže dodatne kompetentne kandidatkinje. Pozitivan primjer je i Uprava Podravke d.d. gdje je udio žena 40%, što je već sad u skladu sa Strategijom Europske unije za rodnu ravnopravnost do 2025. Uvođenjem novog sustava plaća kao pravednijeg sustava u odnosu na tarifni sustav za pojedina radna mjesta definirana je nova osnovna plaća bez obzira na spol izvršitelja, a što je utjecalo na smanjenje rodnog jaza u plaćama. 

Certifikat Equal Pay Champion dodjeljuje Grupa SELECTIO, vodeća grupacija za savjetovanje u ljudskim potencijalima. Ona je provela više od 20.000 evaluacija sustava upravljanja ljudskim resursima te uručila prve Equal Pay Champion certifikate najuspješnijima.

FOTO Podravka

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

Nedaleko od njegove rodne kuće

FOTO Trafostanica na Peskima dobila mural generala Markača

FESTIVAL TRADICIJSKIH KOLAČA

FOTO Završena još jedna uspješna Virovska prkačijada

VIROVSKA PRKAČIJADA

FOTO Folkloraši i Dangube rasplesali Virovce i njihove goste

FESTIVAL TRADICIJSKIH KOLAČA

FOTO/VIDEO Svečano otvorena Virovska prkačijada

VIROVSKA PRKAČIJADA

FOTO/VIDEO Uživali u degustaciji slastica, talijanske tjestenine i koktela

PODRAVINA U STIHOVIMA

FOTO Školarci napisali, recitirali i pjevali pjesme o svom zavičaju


Search

Upišite pojam koji želite pretraživati