Podravka doma printala lažne recepte pa na prevaru digla 152 kutije lijekova!

Žena (45) iz jednog naselja na području Pitomače kazneno će odgovarati zbog krivotvorenja liječničkih privatnih recepata. Općinsko državno odvjetništvo u Virovitici protiv nje je na Općinskom sudu podignulo optužnicu za kazneno djelo za koje joj prijeti do pet godina zatvora.

Ova je priča objavljena u ponedjeljak u tiskanom izdanju Podravskog lista…

Okrivljenu 45-godišnjakinju tužitelji terete da je od 1. siječnja 2020. do 19. listopada 2021., u naselju na području Virovitičko-podravske županije gdje živi, na dosta lukav način krivotvorila recepte i domogla se lijekova. Drska je žena, kako bi neistinite liječničke recepte za tri lijeka iskoristila kao originalne, iskoristila kao predložak za izvorne privatne recepte liječnika.

– Pomoću tintnog pisača u boji i uređaja koji koristi suhi toner, izradila je najmanje 87 jednokratnih liječničkih privatnih recepata koji su sadržavali osobne podatke okrivljenice i njezine majke, zajedno s otiskom pečata specijalističke ordinacije obiteljske medicine, faksimilom i potpisom liječnika te mjestom izdavanja i nadnevkom – priopćili su iz tužiteljstva.

Takve krivotvorene recepte osumnjičena je 45-godišnjakinja koristila u najmanje 95 navrata i podigla na majčino ime lijekove u Virovitici, Suhopolju, Slatini, Gradini i Pitomači. Kako tvrde tužitelji, ljekarnici su joj ništa ne sumnjajući, “izdali najmanje 19 kutija jednog lijeka, 20 kutija drugog lijeka i 113 kutija trećeg lijeka”. O kakvim se lijekovima radi i je li osumnjičena bila ovisna o lijekovima, iz tužiteljstva nisu otkrili. Također, nije ni jasno kako su ljekarnici mogli izdavati lijekove na liječnikove privatne recepte premda se službeno koriste recepti u elektroničkom obliku te da takve privatne recepte nitko odmah nije išao provjeravati.

FOTO Ilustracija

Facebook
Twitter
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI