Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
VRIJEDNOST TRI MILIJUNA EURA

Podravka gradi moderan Transport za 70-ak šofera koji godišnje naprave 3,6 milijuna kilometara i potroše 900.000 litara goriva

Podravka je danas na Danici otvorila novo gradilište. Službeno je obilježen početak radova na izgradnji novog Transportnog centra. Riječ je o još jednom, posljednjem ulaganju u sklopu velikog investicijskog ciklusa koji je Podravka pokrenula unazad dvije i pol godine, a kojim će, zajedno s logističko-distribucijskim centrom koji je u visokoj fazi radova, biti srce i ishodište Podravkine logistike i transporta i činiti onakav izgled i uvjete rada kakav u logistici Podravka i zaslužuje.

Novu investiciju predstavio je direktor sektora Logistike, Gordan Drnas.

– Ovo nije najveća investicija, vrijedna je tri milijuna eura, ali je strašno znakovita jer kroz nju Uprava Podravke daje naznaku i težinu koliko planira u budućnosti ulagati u postojeće resurse – naglasio je Drnas te predstavio flotu kojom raspolaže Podravka.

– 63 transportne jedinice, osam priključnih vozila, više od 70 profesionalnih vozača motornih vozila. Godišnje napravimo više od 3,6 milijuna kilometara i prilikom toga potrošimo malo više od 900 tisuća litara goriva – kazao je Drnas te istaknuo još neke statističke podatke.

– Pratimo i koliko flota puta dostavlja i kaže dobar dan i doviđenja našim kupcima, naši vozači koji su ambasadori kompanije to su u prošloj godini učinili 124 tisuća puta – istaknuo je.

Čestica na kojoj su otvoreni radovi, proteže se na 12 tisuća kvadrata, a korisne površine će bit oko 7000 kvadrata.

Predsjednica Uprave Martina Dalić istaknula je da će novi objekt unaprijediti uvjete rada i boravka upravo radnika u transportu.

– Nije se teško složiti da postojeći objekti to nikako nisu imali. Tijekom proteklih godina realizirali smo mnoge projekte, nije bila ideja da transport ostane posljednji, ali dogodile su se prepreke vezane uz zahtjeve koji smo imali za rekonstrukciju postojećih objekata, nismo dobili odobrenje jer se nalaze na rubu spomen područja bivšeg logora Danica. Postojeći objekti morat će ostati takvi kakvi jesu – kazala je Martina Dalić koja očekuje da će do Božića radnici transporta imati puno bolje uvjete rada što će pridonijeti i poboljšanju i efikasnosti logistike, njene djelotvornosti, bržem i boljem servisiranju kupaca.

FOTO: Vedran Tkalec

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

jaka provjera pred put u austriju

FOTO Jelić Balta se raspucao protiv BiH viceprvaka, Zrinjski, ipak, ostao neporažen

MATURALNA VEČER

FOTO/VIDEO Maturanti zablistali u svečanim modnim izdanjima

Obavijest trgovačkog lanca

Plodine mole sve kupce ovog prehrambenog proizvoda da ga ne konzumiraju i vrate u najbližu trgovinu


Search

Upišite pojam koji želite pretraživati