Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
MEĐU VODEĆIM BRENDOVIMA U SVIJETU

Podravka lansirala SuperfoodChet-AI, asistenta za nutritivno uravnoteženu prehranu

Podravka je lansirala inovativan digitalni proizvod vođen umjetnom inteligencijom (AI), temeljen na naprednoj LLM tehnologiji na takozvanom modelu GPT-3.5 Turbo OpenAI.

Riječ je o SuperfoodChef-AI by Coolinarika, osobnom AI asistentu za nutritivno uravnoteženu prehranu razvijenom kako bi se integracijom GPT tehnologije stvorilo još bolje korisničko iskustvo na najvećoj regionalnoj kulinarskoj platformi – Coolinarici. Osim na web stranici, SuperfoodChef-AI prisutan je i na Coolinarika mobilnoj aplikaciji dostupnoj na Google Playu ili Apple Storeu. Prvi hrvatski AI asistent u kuhinji nastao je u partnerstvu Podravke i vodeće regionalne IT kompanije Infobip te međunarodne digitalne agencije C3 Croatia – 01 Content & Technology, a trenutno se nalazi u beta fazi razvoja, odnosno još je u razvoju i nadograđuje se.

Podravka je tako ušla među vodeće brendove u svijetu koji su integrirali generativnu AI tehnologiju na svojim digitalnim kanalima. SuperfoodChef-AI dizajniran je kako bi na jednostavan i zanimljiv način, kroz korisnicima zanimljivu konverzaciju, pokazao važnost raznovrsne i nutritivno bogate prehrane. AI vodič korisnicima pomaže kulinarskim i nutricionističkim savjetima i preporukama ukusnih i zdravih recepata, s naglaskom na tzv. superfood namirnice. Tako će vam, primjerice, odgovoriti na pitanja o nutritivnoj vrijednosti graha i banana ili pak predložiti recept bogat proteinima. 

„Podravka ovim iskorakom u korištenje umjetne inteligencije potvrđuje svoju usmjerenost na inovacije i korištenje novih, modernih tehnologija, ne samo u proizvodnim procesima, već i komunikaciji s potrošačima. U vrijeme kad je nastala, Coolinarika je bila inovativan i jedinstven iskorak prehrambene industrije u izravnu komunikaciju s potrošačima, a danas je jedan od najposjećenijih portala u Hrvatskoj koji dnevno posjeti gotovo 70 tisuća korisnika. Razvoj vlastitog AI alata još je jedan korak u njezinu razvoju i unapređenju zadovoljstva njezinih korisnika te Podravkinog odnosa s potrošačima. Osobito me raduje i suradnja dvije hrvatske tvrtke – Podravke iz tradicionalne i Infobipa iz IT industrije te naša daljnja suradnja i širenje upotrebe ovog alata“, poručila je Martina Dalić, predsjednica Uprave Podravke.

„U našem kontinuiranom radu s partnerima i klijentima diljem svijeta, otkrivamo razna područja primjene umjetne inteligencije s ciljem inoviranja i podizanja komunikacije te odnosa brendova i njihovih korisnika na potpuno novu razinu. Posebno smo uzbuđeni što će ovaj virtualni asistent doprinijeti popularizaciji zdrave prehrane i promicanju zdravih prehrambenih navika među posjetiteljima Coolinarike. S nestrpljenjem očekujemo nadolazeće faze razvoja koje će dodatno poboljšati zadovoljstvo korisnika, povećati njihov angažman i još više unaprijediti njihovo iskustvo korištenja.  Kontinuirano radimo na razvoju AI rješenja koja omogućuju personalizaciju komunikacije i pružaju korisnicima inovativne načine interakcije s brendovima“, izjavio je Roberto Kutić, suosnivač i operativni direktor Infobipa, dodavši kako veći nekoliko godina snažno ulažu u implementaciju umjetne inteligencije.

Coolinarika je među najposjećenijim portalima u Hrvatskoj i središnje mjesto za razmjenu recepata u čitavoj regiji, koje dnevno posjeti gotovo 70.000 korisnika, a na tržištu se već odavno pokazala kao predvodnik u postavljanju inovativnih trendova. Ovim projektom, jedna od najomiljenijih online destinacija u Hrvatskoj, još je jednom pokazala da na moderan i inovativan način, uz pomoć najsuvremenije tehnologije, korisnicima pomaže u poboljšanju prehrambenih navika te kreativnoj pripremi obroka.

SuperfoodChef-AI za sada raspolaže informacijama o 30 namirnica i s bazom od stotinjak recepata, no brzo uči, a bazu znanja svakodnevno razvija, obogaćuje i nadopunjuje. Što se više koristi, postajat će i sve uspješniji pomoćnik u svakodnevnom kuhanju nutritivno uravnoteženih obroka.

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

SALMONELA

U hrani za pse otkrivena opasna bakterija

PRIJEVARA U TIJEKU

HZZO objavio važno upozorenje za umirovljenike!

Upravo objavio HALMED

Iz prodaje se povlači poznati lijek. Sumnja se u njegovu neispravnost

JESTE LI ZNALI?

Ovo je najzdravija krvna grupa

JESTE LI ZNALI?

Popularna plava Nivea pravi je lijek za mnoge zdravstvene probleme

Jeste li znali?

Ovo je jedan od najzdravijih začina na svijetu

Search

Upišite pojam koji želite pretraživati