Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
GOTOVO 200 HRVAČICA IZ SEDAM ZEMALJA

Podravka na Zlatnoj kokici osvojila devet medalja i ekipno treće mjesto, Lari Blažeković dva zlata

Podravska metropola u subotu je bila prava hrvačka meka. Naime, pod nazivom Zlatna kokica održan je drugi Međunarodni turnir Grada Koprivnice, koji je okupio 183 hrvačice iz 23 kluba i sedam zemalja. Hrvatske, Slovačke, Austrije, Slovenije, Mađarske, Srbije i Kosova. Kao domaći klub brojna je bila i ekipa Podravke, čije je broje branilo 20-ak natjecateljica, a koje su u ovoj super jakoj konkurenciji osvojile devet medalja, od čega četiri zlata, tri srebra i dvije bronce.

Najuspješnija bila je Lara Blažeković, koja je uzela dvije zlatne medalje, jednu u uzrastu starijih djevojčica (42 kg), drugu u kadetkinjama (40 kg). Također, zlata oko vrata stavile su Petra Toth kod starijih djevojčica (36 kg) te kadetkinja Rajna Tot (61 kg). Srebra su osvojile Josipa Jušić (40 kg), Jana Ruđic (73 kg) i Jelena Mijatović (57 kg) kod kadetkinja, dok se broncom mogu pohvaliti Vida Ruđic (66 kg) kod starijih djevojčica i Vita Gašparić (69 kg) kod kadetkinja.

Najmlađe snage, početnice, rođene 2015. i 2016. godine, natjecale su se izvan konkurencije u dvije težinske kategorije. Do 25 kilograma najuspješnija bila je Nika Benotić, druga Laura Blažic, a treća Sara Vlahović. Do 30 kilograma dominirala je Lana Barešić, iza koje su završile Lara Zonarek, Lara Marković i Klara Košanski. Cure su na turniru vodili treneri Ivan Lončarić, Filip Verčević i Stefan Ostojić.

Ekipno, Podravka je zauzela treće mjesto, iza prvog Del Zselica iz Mađarske i srpskog Herkula. Također, dodijeljena su i tri pojedinačna priznanja. Trofej „Koprivnica”, namijenjen uzrastu mlađih djevojčica dospio je u ruke Nike Šimunković iz Klinča Sela, „Robin” je u uzrastu starijih djevojčica uzela Zora Petrović iz Donjeg Miholjca, dok je trofej „Podravka” osvojila kadetkinja Podravke Rajna Tot. Kako su pojasnili organizatori, kriterij za odabir najuspješnijih bile su brojčano najbrojnije kategorije po uzrastima.

Medalje i trofeje najuspješnijim hrvačicama uručile su Veronika Vilk, svjetska i europska prvakinja, juniorska reprezentativka Lana Nogić i trener ženske reprezentacije Nenad Žugaj.

FOTO: Grad Koprivnica

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

Podravski na mjestu događaja

UPRAVO Teška prometna nesreća na Podravskoj magistrali, muškarac prevezen u bolnicu

DIREKTORICA SANJA GARAJ MILOŠ I DIZAJNER MARKO HRASTOVEC O NOVOM VIZUALNOM IDENTITETU PODRAVKE

VIDEO “Na logotipu smo u tajnosti radili više od godinu dana i veseli nas pozitivan odjek javnosti”

Obavijest za potrošače

U prehrambenom proizvodu pronašli biljku koja može biti štetna za zdravlje

konkretni planovi za unaprjeđenje visokog školstva u koprivnici

Šest milijuna eura za povezivanje inovacija, znanosti i gospodarstva

Podravski na mjestu događaja

UPRAVO Zapalio se Renault u centru Koprivnice

NA TRAVNJAK BI MOGLE ISTRČATI I DVIJE KRIŽEVČANKE

Povijesna utakmica za hrvatske nogometašice, Ivana Kirilenko: Imamo srce koje ne odustaje

Search

Upišite pojam koji želite pretraživati