Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
zdrava prehrana, čist okoliš...

Podravka predstavila strategiju održivog poslovanja do 2030. godine

Vodstvo Podravke je danas u Zagrebu predstavilo strategiju održivog poslovanja Grupe Podravka do 2030. godine te kao glavna područja djelovanja definirala čist okoliš, zdravu prehranu, brigu o zaposlenicima i zajednici te odgovorno korporativno upravljanje.

Glavni ciljevi Strategije održivog poslovanja 2023. – 2030. su 100 posto električne energije iz obnovljivih izvora u proizvodnji na području EU, 50 posto toplinske energije iz obnovljivih izvora u proizvodnji na području EU, 60 posto manje CO2 emisija na razini društva Podravka d.d., 40 posto manje CO2 emisija na razini Grupe Podravka, 100 posto ambalaže reciklabilno, povratno ili kompostabilno za sve prehrambene proizvode, 5 posto manje otpada od hrane po toni proizvedenih proizvoda, 20 posto manje soli i šećera u 75 posto novih i inoviranih proizvoda, unaprjeđenje korporativne kulture i klime u svim organizacijskim jedinicama, kontinuirano poboljšanje materijalnih prava radnika te pristupanje UN globalnom sporazumu (UN Global Compact).

-Podravka je kao jedna od vodećih prehrambenih kompanija u srednjoj i jugoistočnoj Europi svjesna svoje gospodarske važnosti i odgovornosti za okoliš i zajednicu. Brojni izazovi s kojima se suočavamo zadnjih nekoliko godina dodatno ukazuju na to da održivo i odgovorno poslovanje nema alternative. To nije opcija već jedini način na koji bilo koja kompanija može dugoročno opstati i ostati uspješna. U ispunjenje ovih ciljeva ulažemo 100 milijuna eura što su značajna financijska sredstva, no uvjereni smo da ćemo na ovaj način dodatno unaprijedi našu konkurentnost i ojačati naše tržišne pozicije – poručila je predsjednica Uprave Podravke Martina Dalić.

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

INTRIGANTNA PRIČA

Krađa novca i dokumenata iz nogometnog kluba je čista slučajnost ili pak pomno planirana pljačka

Obavijest za potrošače

U hrvatskom začinu otkriveni komadići plastike. Povlači se s tržišta

ĐURĐEVAČKI LIMITATOR

Kaj bi se čovek dal da se v tem Šemovcu bar jemput potrefi zeleno

Pred više od tisuću članova i simpatizera obilježena 34. obljetnica osnutka HDZ-a u Varaždinskoj županiji

Plenković: Franjo Tuđman stvorio je najvažniju, najveću, najutjecajniju i najodgovorniju političku stranku u političkoj povijesti Hrvatske

VELIKA PROMJENA ZA MNOGE

HZMO ima važnu obavijest za brojne građane

SVI ĆE DOBITI POVRAT NOVCA

Plodine mole sve kupce ovog prehrambenog proizvoda da ga prestanu konzumirati: “Vratite ga u najbliži prodajni centar”

Search

Upišite pojam koji želite pretraživati