Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Podravka smanjuje soli i šećere u proizvodima, žele portfelj koji 100 posto znači održivu prehranu

Podravkina nutritivna strategija jedan je od najnovijih kompanijskih strateških dokumenata kojima je cilj do 2027. godine promijeniti paradigmu u proizvodnji prehrambenih artikala, s naglaskom na zdravo i održivo. Iako se ovakva strategija u kompaniji provodi već dugi niz godina, štoviše od 2014., protekle i ove godine dobila je novi zamah, a tome svjedoče i novi artikli na policama trgovina.

Član Uprave Ivan Ostojić

Član Uprave Podravke Ivan Ostojić u uvodu je kazao kako je više ciljeva ove Podravkine strategije, no…

-Jedan od glavnih ciljeva je da naši potrošači žive što duže. Naravno, jedna od bitnih stavki jest i cijena proizvoda, a mi ćemo se potruditi da oni budu dostupni što većem broju potrošača – bio je pragmatičan Ostojić, dok je Davorka Gajari, direktorica Podravkine službe senzorika i nutricionizam predstavila strategiju.

U kratkim crtama, Podravka će u značajnom dijelu portfelja smanjiti udio soli i šećera, te koristiti zdravije i održivije sirovine. Gajari je navela kako je fokus na vrsti i kompoziciji proizvoda, kontroli nutritivne kvalitete te poticanje održive proizvodnje i konzumacije hrane. Uz slogan “Hrana koja brine o vama”.

-U najmanje 75 posto novih i inoviranih proizvoda smanjit ćemo prosječni sadržaj soli i dodanih šećera za 20 posto. U najmanje 75 posto ćemo ugraditi najmanje jedan pozitivan sastojak, sastojak s dokazanim pozitivnim utjecajem na zdravlje. Također, najmanje 40 posto proizvoda želimo temeljiti na sastojcima povezanih s održivom prehranom i imati 100 posto proizvodnog portfelja koji podržava održivu prehranu – istaknula je Davorka Gajari.

Inače, Podravka je već smanjila u određenim postotcima soli i šećere u velikom dijelu portfelja i uvela nove proizvode s oznakom “bio”, to jest proizvode temeljene na biljnim sirovinama.

FOTO Ivica Barać

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

pored svega još su mu i ustrijelili psa svena

Valenta je nešto zapeklo prilikom košnje: Skočio je do doktora i iz bolnice se nije vratio sedam godina!

DOZNAJEMO

Tri škole s područja naše županije od jeseni u eksperimentalnoj nastavi!

ĐURĐEVAC

Poduzetnička zona dobiva nove investitore! Dolaze dvije nove tvrtke…

bliže se upisi

FOTO Osnovnoškolcima se predstavljaju sve koprivničke srednje škole

među njima koprivničanka aleksandra

UPRAVO Hrvati u Zambiji oslobođeni su svih optužbi!

OBILJEŽEN PRVI NACIONALNI DAN UDOMITELJSTVA

Koprivničancu Mariu Prki uručena godišnja udomiteljska nagrada!

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI