Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Podravski doznaje: Policija 20 kilometara ‘lovila’ našeg poznatog vinara, malo je popio

Marijan Matočec, poznati vinar iz Đurđevca neće po dobrom pamtiti županijsku izložbu vina jer je na povratku iz Koprivnice u vožnji sa županijskim pročelnikom za gospodarstvo Marijanom Štimcem priredio pravi show i na kraju je smješten u policijski apartman gdje je zadržan do otrežnjenja. Naime, u Glogovcu je policijska patrola uočila da Matočec sa svojim autom vrluda po cesti i odmah je pod „rotirkama“ krenula za njim. Tek u Šemovcima koji su od Glogovca udaljeni dobrih 20-ak kilometara Matočec je stao, a kako je napuhao 1,59 promila smješten je u policijski apartman do otrežnjenja.

Ova je priča objavljena u ponedjeljak u tiskanom izdanju Podravskog lista…

U županijskoj Policijskoj upravi potvrdili su nam da su pretrprošlog petka u kasnim noćnim satima imali posla sa nesavjesnim vozačem.

Tog dana bio je na županijskoj izložbi vina

-U petak, 30. rujna oko 1.20 sati, policijski službenici postupali su prema 59-godišnjem vozaču koji je u Glogovcu upravljao osobnim automobilom, nepropisno se kretao kolnikom  i nije se zaustavio na njihov znak. Naknadno se sam zaustavio te je utvrđeno da upravlja pod utjecajem alkohola od 1,59 promila. Vozač je smješten u posebnu prostoriju policije do otrježnjenja i protiv njega je zbog više prometnih prekršaja podnijet optužni prijedlog nadležnom prekršajnom odjelu općinskog suda – navode u županijskoj Policijskoj upravi.

Zanimljivo je da Matočec tvrdi da sve od Glogovca do Šemovaca nije uočio da ga policija pod „rotirkama“ pokušava zaustaviti.

-Nisam bježao, ljudi su me zaustavili, alkotestirali i to je to. Čim sam uočio njihov znak ja sam se zaustavio – kratko nam je rekao Marijan Matočec.

Matočec: Čim sam ih uočio, zaustavio sam se

I Marijan Štimac koji je bio suvozač tvrdi da se Marijan Matočec zaustavio čim su uočili „znak“ policije da se zaustave.

-Mi smo vidjeli nekakvo svjetlo oko Novigrada Podravskog koje je bilo 300 do 400 metara od nas i nije pokazivalo nikakav jasan znak da nas želi zaustaviti. Nikakav eksplicitni krik nije postojao. Vidjeli smo da se voze na velikoj udaljenosti i to je to. Sve će se znati presudom Prekršajnog suda – kratko je, pak, poručio Marijan Štimac.

Kako policija u svom priopćenje navodi da je vozač prekršio više prometnih prekršaja, očito se Matočec vozio i po sredini ceste pa na taj način patrola nije imala mogućnost da ga pretekne i zaustavi sve dok nije sam stao.

FOTO Arhiva / Nikola Wolf

Facebook
Twitter
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI