Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Podravski doznaje tko je policajac koji je lažno dojavio o bombi na koncertu Esada Merulića

Lažnu dojavu o bombi pretprošlog petka u koprivničkom noćnom klubu Orinoco u Dugoj ulici u Koprivnici, zbog koje je prekinut koncert crnogorskog folk pjevača Esada Merulića i evakuiran cijeli klub na ulicu, policija je razriješila vrlo brzo. Nisu se doduše niti trebali previše potruditi, zato što se osoba koja je u 23.11 sati nazvala policijski operativno-komunikacijski centar uopće nije potrudila išta sakriti. Nakon što su policajci krenuli u provjeru broja, njihovo otkriće ih je šokiralo: iza broja mobitela s kojeg je pozvana policija krio se njihov 46-godišnji dobro poznati kolega iz granične policije!

Ova je priča objavljena u ponedjeljak u tiskanom izdanju Podravskog lista…

Svoje su saznanje i završetak kriminalističkog istraživanja iz PU koprivničko križevačke javno obznanili u ponedjeljak s naglaskom kako su kolegu kazneno prijavili zbog sumnje da je počinio kazneno djelo lažne uzbune. Za to kazneno djelo predviđena je kazna od uvjetne osude, pa do tri godine bezuvjetnog zatvora.

– Provedenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se da je osumnjičeni 10. lipnja u 23.11 sati nazvao operativno-komunikacijski centar Policijske uprave koprivničko-križevačke i lažno dojavio da je u ugostiteljskom objektu u Koprivnici u Dugoj ulici postavljena bomba, što je iziskivalo hitno djelovanje policije i detaljan protueksplozijski pregled prostora” – priopćili su službeno iz PU koprivničko-križevačke.

Policijski je službenik predan pritvorskom nadzorniku, ali je nakon ispitivanja pušten na slobodu. Kako su kazali iz policije, zbog sveg što im je kolega učinio, udaljen je iz službe i protiv njega će pokrenuti disciplinski postupak. Ako na sudu bude pravomoćno proglašen krivim, dobit će otkaz, a dotad će vjerojatno do okončanja disciplinskog postupka, kako je udaljen iz službe, imati smanjena primanja.

Pitanje tko se krije iza lažne dojave o bombi početkom tjedna bilo je ‘vruća roba’. Malo je tko znao o kome je riječ, pa čak i u samoj Policijskoj upravi. No, znali su jako dobro u Prekodravlju, zato što je policijski službenik djelatnik granične policije. Kako smo i sami doznali o kome je riječ, polako smo Prekodravljem počeli istraživati njegove motive. Kako su u samom noćnom klubu imali informaciju, taj je policajac navodno nazvao policiju ljubomoran zato što mu je supruga na koncertu, a vjerojatno se zbog toga s njom posvađao. No, to je tek jedna verzija neprovjerene priče.

Druga je pak dosta ozbiljnija, da se policajac odlučio na to da pokaže kolegama ‘da mu se zmešalo u glavi’. Navodno je nekoliko puta tražio odlazak u mirovinu što mu nije omogućeno te da se odlučio na ovaj potez iz nekog revolta, ali možda i činjenice da uspije pokazati da je ‘zreo’ za mirovinu i to pod možda posebnim uvjetima poput invalidskih jer je navodno riječ i o hrvatskom branitelju. Što god bio razlog ove , usudimo se reći, gluposti koju je učinio, bilo je to vrlo nepromišljeno i skupo će ga koštati. Nije računao na to da, ako bude proglašen krivim, ne samo da će morati snositi kazneno-pravne posljedice i izgubiti posao, već će Orinocu, odnosno njegovoj vlasnici koja je organizirala koncert, morati podmiriti i štetu nastalu prekidom koncerta. S organizacijom i izgubljenom dobiti ona je procijenjena i do pet tisuća eura. Osobe koje poznaju tog policajca opisuju ga kao teškog čovjeka, za kojeg je čudno što i prije nije ostao bez posla, a Drnjančani s kojima smo pričali, kroz čije mjesto često prolazi iako tamo ne živi, rekli su nam kako se godinama vozi ‘kao luđak’ iako to kao savjesni policajac ne bi smio.

FOTO Nikola Wolf

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

DRSKA KRAĐA USRED BIJELOG DANA

VIDEO Bračni par Vrbanić jedna obična šetnja koštala je nekoliko tisuća eura

Dovršeno je kriminalističko istraživanje nad dvojicom lopova

Priključili se plastičnim crijevom na cjevovod i krali plinski kondenzat

OMILJENO MJESTO OVOG UMIROVLJENIKA SU GORICE U KOZAREVCU

VIDEO Franjo (83): “Orežem dva reda loze pa na gemišt, a ženi složim bambus!”

RADOVI U KLOŠTRU PODRAVSKOM IDU JAKO DOBRO

Plan je da tržnica proradi kroz godinu dana

JESTE LI ZNALI?

Stavite ovaj začin na krpelja i sam će pobjeći

rezultati poslovanja za 2023. godinu

Podravka ostvarila rekordnu dobit. Martina Dalić: Plaće radnika u tri su godine rasle za 52 posto

Search

Upišite pojam koji želite pretraživati