Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
NEZAVISNO MJERENJE ČITANOSTI

PODRAVSKI.HR najčitaniji je portal na sjeveru Hrvatske i među top tri regionalna u državi

Ovaj tekst je objavljen u tiskanom izdanju Podravskog lista

Portal podravski.hr prošli je mjesec prema najrelevantnijim podacima bio među tri najčitanija regionalna portala. Ne samo na sjeveru zemlje, nego u cijeloj Hrvatskoj. A kad bi se uspoređivali s ostalim portalima na sjeverozapadu Hrvatske, podravski.hr bio je daleko najčitaniji portal.

Ovi su podaci, da ne bi bilo zabune,  javno dostupni svima na uvid na stranici Gemius Hrvatska, a radi se o tvrtki koja između ostalog mjeri čitanost portala, s tim da brojke provlači kroz posebne filtre te se dobiju realne brojke broja posjetitelja, otvaranja stranica, vremena provedenog na portalu i sličnih podataka koje su obično 10-30 posto manje od od onih koj pokazuje mjerenje google analyticsa. Dakle, Gemius čisti sav „neprirodan“ promet na portalima, kako bi se izbjeglo pokazati rezultate čitanosti postignute nekim umjetnima postupcima. Ti podaci pak govore koliko je koji portal čitan, ali i utjecajan.

Čitanost u veljači

Kako smo spomenuli, u samom smo vrhu između regionalnih portala, s time da su od nas jedino čitanija dva portala koji pokrivaju mnogo veće regije (Dalmacija i Istra), a jedan je praktički i nacionalni medij. Dakle, prema tim podacima, portal podravski.hr u veljači je posjetilo 701.580 čitatelja. Prosječna dnevna posječenost portala je više od 60 tisuća ljudi. Na našem portalu otvoreno je više od 2,7 milijuna stranica. Također, i u ukupnom vremenu koje su naši čitatelji proveli čitajući naše članke daleko smo ispred konkurencije, što znači da se čitatelji na portalu podravski.hr zadržavaju duže, što je pokazatelj zanimljivog sadržaja, kao i povjerenja čitatelja u medij koji čitaju.

Iz Koprivničko-križevačke županije na Gemiusu je osim portala podravski.hr još i portal epodravina.hr koju je u veljači dnevno posječivalo nešto manje od 30.000 ljudi. U mjesecu veljači epodravinu posjetilo je 343.347 ljudi, a podravski.hr, kako smo spomenuli, 701.580 čitatelja. Ove brojke portala podravski.hr, koji je zapravo rođen iz Podravskog lista, u kojem svakog ponedjeljka možete čitati najzanimljivije priče iz našeg kraja i koji se i danas drži svog gesla kao „lista na strani običnih ljudi“, dodatni su motiv redakciji da isto kao i dosad bude servis na kojem će doći do brzih i provjerenih informacija.

Redakcija Podravskog lista i portala podravski.hr zahvaljuje na vašem povjerenju.

FOTO: screenshot

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

Podravski na mjestu događaja

UPRAVO Teška prometna nesreća na Podravskoj magistrali, muškarac prevezen u bolnicu

DIREKTORICA SANJA GARAJ MILOŠ I DIZAJNER MARKO HRASTOVEC O NOVOM VIZUALNOM IDENTITETU PODRAVKE

VIDEO “Na logotipu smo u tajnosti radili više od godinu dana i veseli nas pozitivan odjek javnosti”

Obavijest za potrošače

U prehrambenom proizvodu pronašli biljku koja može biti štetna za zdravlje

konkretni planovi za unaprjeđenje visokog školstva u koprivnici

Šest milijuna eura za povezivanje inovacija, znanosti i gospodarstva

Podravski na mjestu događaja

UPRAVO Zapalio se Renault u centru Koprivnice

PROBLEM S KOJIM SE BORI GODINAMA

FOTO Davorka: “Bez maramice ne mogu ni do trgovine, a živim samo 10 minuta od centra”

Search

Upišite pojam koji želite pretraživati