Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Podravski “kuvajt”: Od plinske rente Molvarci očekuju 31 milijun kuna!

Općinski vijećnici Općine Molve izglasali su proračun za iduću godinu koji je „težak“ čak 98 milijuna kuna odnosno 13 milijuna eura, s obzirom na to da je to valuta kojom će se baratati od Nove godine. Najveći dio prihoda čini plinska renta, a ona je isplanirana u iznosu od 31 milijun kuna jer općinska vlast smatra da cijena plina neće padati te da će se mjesečni prihodi po toj stavci i kretati oko 2,5 milijuna kuna. Od poreza planirani su prihodi od 1,5 milijuna kuna, a bez obzira na planiranu rekordnu plinsku rentu, Općina je u idućoj godini predvidjela i kreditno zaduženje od 15 milijuna kuna. Taj kredit predviđen je za gradnju miniklaonice.

Uz gradnju miniklaonice, kapitalne investicije su izgradnja dječjeg vrtića u Repašu, digitalna transformacija općinske uprave, uređenje interpretacijskog centra duhovnosti i baštine uz Dravu, izgradnja glavne kanalizacije u Poslovnoj zoni Brzdeljeva, produžetak kanalizacije i nogostupa u Đurđevačkoj ulici te postavljanje solarnih panela na zgradama kinosale i Društvenog doma. Dio sredstava predviđen je i za projekte pastoralnog centra i dnevnog boraka za starije osobe čije su realizacije u tijeku te za sufinanciranje izgradnje velike sušare, silosa i vage Udruzi Drava – Sava.

– U planu su i izrade projektnih dokumentacija za projekte šetnice i pristaništa na rijeci Dravi, Doma za starije i nemoćne osobe te revitalizacije jezera Čingi – lingi koje namjeravamo realizirati u 2024. godini. Kroz planirane projekte cilj je da se postigne najviša razina kvalitete života mještana na području općine Molve i to iz područja socijalne skrbi, odgoja, školstva, kulture, sporta, turizma i gospodarstva – kaže Zdravko Ivančan, načelnik Općine Molve.

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

SAMO DA NAS VRIJEME POSLUŽI

Podravka sprema 4500 porcija graha, dijelit će se u parku, a znamo i satnice koncerata

PROMETNA NESREĆA NA PODRAVSKOJ MAGISTRALI

Sudarila se dva teretna vozila na Podravskoj magistrali. Jedna osoba ozlijeđena

U POVODU DANA PLANETA ZEMLJE

FOTO/VIDEO U Koprivnici posađena najveća šuma hrane u Hrvatskoj

PODRAVSKI NA MJESTU DOGAĐAJA

UPRAVO Kombi naletio na srnu, uginula je

obavijest za potrošače

U popularnom voću iz Libije otkrivena tvar opasna po zdravlje

nastupile na 27. državnom prvenstvu u Krapini

Koprivnica ima zlatne djevojke, mažoretkinje ponovo rasturile u nastupu s pomponima


Search

Upišite pojam koji želite pretraživati