PODRAVSKI NA MJESTU DOGAĐAJA – Vatrogasci gase pogone Požgaj grupe

Kako izvještavaju naši reporteri s terena, vatrogasci još gase požar na silosu i postrojenju Požgaj grupe u Velikom Bukovcu. Zabrinuti radnici i mještani nadaju se da će se vatra uskoro moći staviti pod kontrolu, ali i da će 45 godišnji zaposlenik koji je hitno prebačen u bolnicu, proći bez većih posljedica po njegovo zdravlje. Svi radnici hitno su evakuirani iz pogona.

Podsjetimo Varaždinska policija je izvijestila da je oko 17.25 sati u mjestu Veliki Bukovec došlo do eksplozije silosa te požara postrojenja pilane za obradu drva. Djelatnik u poduzeću, muškarac u dobi od 45 godina zadobio je ozljede te je prevezen u bolnicu, a na mjestu događaja trenutno je 13 vatrogasnih postrojbi koje gase vatru.

Inače Požgaj grupa je jedna od najpoznatijih hrvatskih kompanija koja se bavi preradom drva i izradom parketa, namještaja, ali i drvenih kuća. No, isto tako poznata je i po jednom od najvećih požara u posljednjih desetak godina u Podravini, kada je 2013. godine izgorio dobar dio skladišta i postrojenja. Također požar u skladištu dogodio se i 2018. godine.

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI