Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Podravski nogometaš kažnjen jer je nokautirao poznanika: “Uzimao je naše pivo i bio naporan!”

Nogometaš jednog ludbreškog niželigaša Luka dobio je čak osam mjeseci zatvora jer je pokušao teško ozlijediti poznanika Marka prilikom druženja u lokalu u Luki Ludbreškoj nakon utakmice. Postane li presuda pravomoćna, Luka ipak neće u zatvor jer mu je sud zamijenio „rešetke“ radom za opće dobro na kojem mora provesti otprilike 480 sati. Gdje će konkretno on to odraditi, zasad još uvijek nije poznato.

Ova je priča objavljena u ponedjeljak u tiskanom izdanju Podravskog lista…

Događaj se zbio 26. rujna 2020. oko 22 sata u kafiću u Luki. Sud ističe da je neutvrđenim predmetom oštrog ruba dvaput udario Marka u desnu obrvu i čelo. Nakon toga je pao leđima na pod. Navodi se u presudi kako samo slučajno nije teško stradao, nego samo završio s krvnim podljevima, razderotinom i puknućem kože. Dogodilo se to nakon jedne nogometne utakmice.

Svjedoci s kojima se Luka taj dan družio, ali i gosti, rekli su kako nisu vidjeli trenutak u kojem je Marko stradao, no većina ih je spomenula da im je Marko, koji nije bio u njihovu društvu, uzimao njihova piva.

– Dolazio je do našeg stola, uzimao nam piće, bio je neugodan, ali sve je to još uvijek bilo u redu. Međutim, nakon dva-tri sata postao je agresivan, šlatao je djevojke i provocirao je sve koji su bili unutra – rekli su.

Optuženi Luka potvrdio je da je spornog dana bila utakmica, te su se nakon utakmice on i njegovi suigrači malo zadržali u Selniku. Kupili su pivo, te potom bili pozvani na rođendan prijatelja u kafić u Luku.

– Marko nije bio pozvan. Pojavio se niotkuda, zadirkivao je cure, suigrače, bio je vulgaran, svađao se, te je došlo do verbalnog obračuna između njega i mog suigrača. Gledao je to, kaže, izdaleka i potom došao te mu rekao da se makne.

– Sjeo je za naš separe, gledao me luđački i pitao želim li da mi razbije glavu. Tada je ustao i pokušao me udariti rukom, no maknuo sam se te ga udario dvaput zatvorenom šakom u glavu od čega je kleknuo. Iste je sekunde ustao i otišao iz kafića – kazao je okrivljeni Luka i dodao da mu je drugi dan poslao poruku da mu je žao što je došlo do toga, ali „da si je sam za to kriv“.

– Marko je bio pod utjecajem alkohola, rekao bih “totalka”. Nisam ga htio udariti, ali je on krenuo na mene prije. Moji suigrači, njih 15, bili su za „mojim“ stolom, ali nitko nije htio o tome svjedočiti, nitko nije htio ulaziti u to, odnosno molili su me da ih se ne uvlači u taj događaj – ispričao je.

Međutim, Marko je imao drugu verziju priče. Susjed mu je, kaže, slavio rođendan, te ih počastio. Zabavljali su se.

– Pio sam gemišt, popio tri ili četiri. Tad mi je prijatelj rekao da je jedan gospodin rekao da me želi istući i pokazao mi ga je (Luka op.a.). Nakon nekog vremena otišao sam do njega i pitao zašto? Normalno smo razgovarali, čak se i rukovali. Nakon što smo se rukovali, taj čovjek me je iznenada udario u glavu i to iznad desnog oka. Pao sam u nesvijest. Sljedeće čega se sjećam jest da su dvojica držala tog čovjeka jer je i dalje nasrtao na mene – izjavio je Marko.  

Tog dana on nije tražio liječničku pomoć, a sljedećeg je dana odmah ujutro otišao na policiju i podnio kaznenu prijavu. Sud je na kraju više vjere poklonio Marku, uzevši u obzir i izjave svjedoka, ali i sudskih vještaka. Kao otegotna okolnost Luki bila je činjenica da je 2014. osuđen za isto kazneno djelo, jer je također prema jednoj osobi primijenio pretjeranu fizičku silu.

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

TEŠKA PROMETNA NESREĆA U KRIŽEVCIMA

Auto završio na krovu, vozač i putnici odšetali s mjesta događaja. Jedan teško ozlijeđen

MEĐIMURSKI PODUZETNIK ČEKA NOVI GUP

Garaže vile Lendvaj se uskoro ruše, zgrada i dalje na čekanju

brza intervencija đurđevačkih vatrogasaca

FOTO U Đurđevcu se zapalio automobil, gasili ga vatrogasci


Search

Upišite pojam koji želite pretraživati