Podravski otkriva detalje pljačke: Bilo je traumatično, nisam znala što drži u ruci!

Nedavno je podignuta optužnica protiv Luke (29) iz jednog mjesta iz okolice Đurđevca koji će na Općinskom sudu u Koprivnici odgovarati zbog razbojništva u trgovini Lonia u Grkinskoj ulici u Đurđevcu krajem prošle godine. Podsjećamo, Luka je (prvi put se otkriva njegov identitet), da se domogne novca, oko 17.30 sati, došao do prodavaonice maskiran vunenom kapom s prorezima za oči koju je navukao preko lica. Desnu je ruku držao skrivenu ispod prsluka tako zgrčenu kao da drži oružje upereno prema prodavačici.

“Daj sve novce iz blagajne” – ozbiljnim glasom zaprijetio je prestravljenoj prodavačici. Nije joj bilo svejedno. Šutio je, i lijevom rukom pobirao novce koje je prodavačica poslušno, u velikom strahu, izvadila iz blagajne i stavila na pult. Desna ruka bila je stalno u istom položaju, kao da u ruci drži upereni pištolj. Luka je istražiteljima priznao što je učinio, no nije znao koliko je novca uzeo.

– Znam samo da sam kod sebe imao 1700 kuna jer sam dva dana ranije dobio plaću – rekao je istražiteljima optuženi Luka.

U tvrtki u kojoj je zaposlen, kako je naveo istražiteljima, ima plaću 4200 kuna. To se poklapa s dijelom policijskog istraživanja u kojem je neslužbeno otkriveno kako je podigao plaću i nakon što je u obližnjoj birtiji zapio pozamašnu svotu, odlučio se na pljačku nakon koje se vratio u birtiju i nastavio piti. No, taj dio priče ostao je neslužben i nije naveden u optužnici.

Prestravljena prodavačica opisala je svoju stranu tog njoj vrlo mučnog događaja. Radila je poslijepodnevnu smjenu i bila sama u trgovini kada je u nju ušla muška osoba maskirana ‘fantomkom’. Nakon što joj je naredio da mu preda novac, ona je ustrašena to i učinila.

– Sve se to odvijalo vrlo kratko, no bilo je traumatično jer on ništa nije govorio. Samo je tražio novac, a ja nisam bila sigurna što drži u ruci. Ruku je cijelo vrijeme držao svinuti kao da nešto ima. Nakon što je otišao iz dućana, pozvala sam šeficu i rekla što se dogodilo, a ona je obavijestila policiju – opisala je u istrazi djevojka koja je radila u trgovini.

– Policija mi je kasnije pokazala njegovu sliku, no nikad ga nisam vidjela u dućanu. Ne poznajem ga. Što se novca tiče, mislim da je bilo oko 7000 kuna – rekla je prodavačica.

Njezinu priču potvrdila je šefica koju je nazvala nakon razbojništva. Kazala je kako joj je prodavačica vrlo uzrujano ispričala što se te zimske večeri dogodilo u trgovini u kojoj zajedno rade.

FOTO Darko Imbriša

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI