Podravskom poljodjelcu ukrali 600 kila rajčice i 1000 klipova šećerca

Usjevi mladog poljoprivrednika Matije Šelimbera iz Sedlarice, naselja na pitomačkom području, u samo sedam dana čak su dvaput bili na meti lopova koji su mu ukrali oko 600 kilograma rajčice i 1000 klipova kukuruza šećerca. Obje krađe dogodile su se u noći s nedjelje na ponedjeljak jer su tad, smatra Matija, lopovi najsigurniji da nikoga neće biti na poljoprivrednim parcelama.

– Četiri godine uzgajamo rajčice i kukuruz šećerac i dosad nikad nismo imali neželjene „berače“. Znali smo primijetiti da nedostaje pokoja rajčica ili paprika, ali to nije bilo ništa strašno. Sad smo u sedam dana ostali bez dosta uroda jer nije mala stvar kad ti netko ukrade 600 kilograma rajčice i 1000 klipova šećerca – priča nam Matija Šelimber.

U prvoj krađi, dodaje on, lopovima su na meti bile samo rajčice, a u drugoj su obavili „berbu“ i na polju sa šećercom jer je sad krenula i njegova sezona.

– Da smo pokradeni prvo je primijetila supruga Marijana i naša kuma koja nam pomaže u berbi. Tad je „nestalo“ 300 kilograma rajčice, a zanimljivo je da smo nekoliko dana prije toga ostali bez psa koji je čuvao te parcele. Mislili smo da je odlutao, no sad smo sigurni da je „smetao“ lopovima pa su ga se oni riješili – kaže Matija Šelimber.

Slučajeve krađe, kaže Matija, nisu prijavili policiji jer lopovi nisu ostavili bilo kakve tragove kojima bi ih se moglo otkriti.

– Nema nam druge nego postaviti videonadzor jer i drugi uzgajivači povrća iz Sedlarice žale se da im učestalo „nestaju“ usjevi. Već sam nabavio kamere i sad ću ih postaviti na sve parcele pa ću možda na taj način otkriti tko mi krade rajčice i klipove šećerca – zaključio je Matija Šelimber.

FOTO Marijana Šelimber

Facebook
Twitter
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI