Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Poduzetnik priznao našem novinaru da je “upleten” u krađu kukuruza kod Križevaca

Križevačka policija prošlog je tjedna izvijestila kako je privela kraju kriminalističko istraživanje nad 47-godišnjakom s križevačkog područja, zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela krađe kukuruza u Poljani Križevačkoj.

Ova je priča objavljena u ponedjeljak u tiskanom izdanju Podravskog lista…

On je, prema policijskom izvješću o kojem smo pisali ranije, u razdoblju od rujna do listopada ove godine na polju u Poljani Križevačkoj pobrao i otuđio kukuruz, oštetivši vlasnika za oko 92 tisuće kuna. U razgovoru s tamošnjim mještanima tada smo doznali kako su brojna tamošnja polja u najmu te kako njima samima nije bilo ništa sumnjivo.

Igor Novosel

No, u međuvremenu smo doznali kako se radi o križevačkom poduzetniku Igoru Novoselu, koji je, da stvar bude zanimljivija, u sporu s Gradom Križevcima, za koje tvrdi da su to isto napravili njemu – ukrali mu kukuruz u gospodarskoj zoni Gornji Čret prije nekoliko godina.

Da je on „taj“ koji je upleten u priču oko krađe kukuruza u Poljani, u razgovoru s našim novinarom, potvrdio je i sam Novosel. Priznao nam je svoju upletenost u ovaj novi slučaj, uz napomenu kako „nije sve baš kako tamo piše“, misleći na službeno policijsko izvješće, odnosno negirajući samu krađu. Više od toga nam nije htio reći preko telefona.

No, u policijskom izvješću tvrde drukčije, zaključivši kako sada protiv njega slijedi posebno izvješće nadležnom državnom odvjetništvu.

Podsjetimo, Novosel je tužio Grad Križevce jer su ga nezakonito maknuli iz posjeda gradske parcele koja mu je tada bila u najmu, a zatim i obavili berbu 15 tona kukuruza čime je, prema procjeni nastale štete, Novosel oštećen za oko 611 tisuća kuna. U korist Novosela presudio je i Županijski sud u Zagrebu, no Grad Križevci je tu tražio reviziju slučaja na Vrhovnom sudu, za što su i angažirali Odvjetnički ured Jadranke Sloković, te je slučaj službeno još uvijek u tijeku.

– Presuđeno je da je Grad Križevci ometao samo dio posjeda OPG-a Novosel. No, mi tvrdimo i zato idemo na reviziju presude, kako nisu u obzir uzete sve činjenice, koje bi bacile svjetlo na ovu tematiku. Mi smo legalisti i iskoristit ćemo sve pravne mogućnosti i revizije presude na Vrhovnom sudu, jer definitivno smatramo da odluka suda nije uzela u obzir sve činjenice – rekao je u svom javnom obraćanju vezanom uz ovaj slučaj gradonačelnik Križevaca Mario Rajn prije nekoliko mjeseci.

FOTO Podravski list

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

Prva svijeća je upaljena, klizalište otvoreno

FOTO/VIDEO Počeo koprivnički advent, građani navalili na kuhanac i kobase, znamo i cijene

"morate ići sasvim polagano, puževim hodom"

Vožnja “popularnim” šodarnim putem prava je avantura, vlasnici uništavaju automobile

MAJSTORI KOVAČI IZ PODRAVINE

FOTO: Marijan i njegovi sinovi jedini se bave gotovo pa izumrlim zanatom od Zagreba do Slavonije

Obitelj iz podravine ističe da je dijete bez razloga završilo u udomiteljstvu

Žele da im se djevojčica vrati, majku optužuju za zlostavljanje

VIDEO

Ova je čarobna snimka nastala jutros u snijegom prekrivenoj Podravini

đurđevački limitator

Dok ti zemu vozačku nesi još v kazni

Upišite pojam koji želite pretraživati