Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Pokopajte najmilije na vlastitu odgovornost: Mrtvačnica se pomalo urušava

Mrtvačnica u Imbriovcu nije više za korištenje. Na to ukazuje i natpis nalijepljen za prozor, koji ukazuje kako je građevina pred urušavanjem, odnosno upozorava da se ona može koristiti – isključivo na vlastitu odgovornost. Na navedeno stanje upozorili su nas i sami mještani, koji je unatoč upozorenju i dalje u slučaju sprovoda normalno koriste, no s malo većim oprezom nego prije. Zgrada je, kako doznajemo, stradala u potresu još 2020. godine.

Ova je priča objavljena u ponedjeljak u tiskanom izdanju Podravskog lista…

– Stanje zgrade mrtvačnice procijenili su nakon zadnjeg velikog potresa još prije dvije godine i od tada stoji to upozorenje. No, mislim da nitko nije imao većih problema, sprovodi se i dalje normalno održavaju. Ni nemamo drugog izbora – rekao nam je jedan od mještana Imbriovca.

– Tu su mrtvačnicu mještani davno sami gradili, tako da nije čudo da je s jedne strane dotrajala, kada se nikad nije obnavljala. Nedavno se i dio stropa odlomio, no to su iz Općine sanirali. Kako je Imbriovec malo selo sa sve manje stanovnika, tako je i malo sprovoda. Godišnje ih imamo oko tri ili četiri – rekla nam je jedna mještanka s područja općine Đelekovec.

Načelnica Općine Đelekovec Lara Samošćanec te nam je navode i potvrdila, nadodavši kako je o svemu tome bilo govora i na sjednicama Općinskog vijeća.

– Mještani spomenutu zgradu koriste na vlastitu odgovornost, iako mi to ne odobravamo. Narušena statika procijenjena je nakon drugog velikog potresa, onog koji je najviše pogodio Petrinju. Mi pokušavamo pronaći načine kako da namaknemo sredstva za njezinu obnovu. To će ići najvjerojatnije preko jednih od projekata na kojima radimo – rekla je Samošćanec, nadodavši kako će zgradu najvjerojatnije trebati srušiti pa izgraditi novu.

Projekti uređenja mrtvačnica i prostora oko groblja jedni su od istaknutijih na području općine. U Đelekovcu je gotovo nedavno izgrađeno parkiralište kod mjesnog groblja, a idući na redu je projekt postavljanja ograde. Kada će ono u Imbriovcu doći na red, samo je pitanje vremena, zaključuju iz Općine.

FOTO Krešo Puklavec

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

ĐURĐEVAČKI LIMITATOR

Kaj bi se čovek dal da se v tem Šemovcu bar jemput potrefi zeleno

Pred više od tisuću članova i simpatizera obilježena 34. obljetnica osnutka HDZ-a u Varaždinskoj županiji

Plenković: Franjo Tuđman stvorio je najvažniju, najveću, najutjecajniju i najodgovorniju političku stranku u političkoj povijesti Hrvatske

VELIKA PROMJENA ZA MNOGE

HZMO ima važnu obavijest za brojne građane

SVI ĆE DOBITI POVRAT NOVCA

Plodine mole sve kupce ovog prehrambenog proizvoda da ga prestanu konzumirati: “Vratite ga u najbliži prodajni centar”

vatra je u cijelosti progutala krovište

Crveni križ dostavio pomoć obitelji iz Legrada čija je kuća zamalo izgorjela u požaru

podravski indijac kupuje hrvatsko

VIDEO Babu radi u tvornici, a hranu kupuje na đurđevačkoj tržnici

Search

Upišite pojam koji želite pretraživati