Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Pokrao ga poznanik: “Prosil me za dućan i onda pratil kam idem po novce…!”

Umirovljenik Franjo Stunjek (82) iz Poljanca, ludbreškog prigradskog naselja, živi sam i nedavno je bio žrtva lopova zbog čega, kaže, još uvijek ne može k sebi. Još ga je više, priča nam, šokirao način te osoba koja mu je to napravila.

Ova je priča objavljena u ponedjeljak u tiskanom izdanju Podravskog lista…

– Bila je nedjelja v jutro i izlazil sam iz kupaone kad je iz dnevnog boravka kraj mene van izjuril dobro mi poznati čovek. A upravo jednog člana njegove obitelji dan prije kasno navečer traktorom sam izvlačil na polju, jer se njegov pokvaril. Nakon toga došli smo k meni nutra odahnuti i pital me jel mu posudim 300 kuna za dućan. Pristal sam, a on je očito pratil od kud bum zvadil novce i odma imal u glavi kak bu to rekel jednom svom bližnjem da me drugi dan opljačka– priča nam Franjo.   

Nakon što je poznatu osobu vidio kako je bez riječi izjurila iz njegove kuće, otišao je do mjesta na kojem je čuvao novac i vidio da nedostaje 20.000 kuna i 800 eura.

– Odmah sam išel zvati policiju, jer sve mi je bilo jasno. A i toga čoveka prati glas da voli krasti. Policija je bila, sve sam im ispričal i evo čekam da mi jave jel su ga našli. Najprije mi je bilo žal kaj ga nisam probal uhvatiti, al kad sam si bolje premislil, bolje da i nisam, jer se teško krećem, a on bi me možda još bil v stanju i lupiti – očajan je nesretni Franjo.

Na pitanje zašto novac nije držao u banci odgovara kako ga je mislio odnijeti, ali je najprije htio platiti račune. A sad i da hoće, nema čime. – Imam penziju 1500 kuna i to sam si šparal, jer evo na ništ posebno ne trošim nego si kupim kaj mi treba v dućanu i poplatim račune. Pa ko bi mislil da bu čovek kojem sam pomogel dok mu je trebalo svog bližnjeg drugi dan poslal k meni v krađu – ističe ovaj 82-godišnji umirovljenik.

. Na naš upit vezan uz ovu krađu, iz Policijske uprave Varaždinske odgovorili su kako je kriminalističko istraživanje u tijeku te da dosadašnjim radom nije utvrđen počinitelj spomenutog kaznenog djela, no policijski službenici nastavljaju rad na njegovu otkrivanju. Franjo Stunjak kaže kako ga nije briga kakvu kaznu će dobiti osoba koja mu je ukrala ušteđevinu, samo bi volio da mu barem dio novca bude vraćen.

FOTO Nikola Wolf

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

lokomotiva pala u vječitom derbiju

Bravo! Šampanjac se može staviti na hlađenje, pehar se nakon dvije godine vraća u Koprivnicu

Al' se danas dobro jelo baš

FOTO Bregovska pita uoči današnje manifestacije čuvala se pod tri ključa

NOVI PODACI O BDP-U PO STANOVNIKU OTKRILI BOLNU ISTINU

Hrvatska se razvija duplo brže od naše županije. Gdje smo zapeli?

U TEŠKOJ PROMETNOJ NESREĆI OZLIJEĐENE DVIJE OSOBE

FOTO/VIDEO: Mladi vozač kombija izazvao težak frontalni sudar Audija i Škode

DINO, MARIO I GORdan OTKRILI SU NAM DETALJE

VIDEO Na zgradi HEP-a sutra će osvanuti impresivan grafit

DOJAVA O POŽARU U TRGOVAČKOM CENTRU

UPRAVO Panika u Eurospinu

Search

Upišite pojam koji želite pretraživati