Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Pokušali nemoguće: Napravili “remake” kultnih Gruntovčana!

Napravili „remake“ jedne

       kultne televizijske serije

Turistička zajednica Koprivničko-križevačke županije predstavila je televizijsku seriju Novi Gruntovčani. U OPG-u Jurjević u Peterancu predstavljen je projekt vrijedan 100.000 za koji autori tvrde da ima za cilj očuvanje tradicije. Također, ističu da svaka od epizoda ima svoju tematiku.

– Važno je naglasiti kako se ne radi o kopiji izvornih Gruntovčana. Zadržalo se ono osnovno, likovi su ostali isti, ali to su neke nove priče s kojima smo povezali naše stare običaje koji su pomalo zaboravljeni – dodala je Kristina Sočev.

Župan Darko Koren zahvalio je Turističkoj zajednici, redateljskom timu, obitelji Evačić te svima uključenima u projekt, istaknuvši:

– Naš je cilj da ističemo ono po čemu je ovaj prostor prepoznatljiv. Gruntovčani su, uz vegetu i naivu, jedan od simbola ovog kraja i način na koji se čuvaju povijesne vrijednosti, sadržaj i mentalitet ovog prostora na najbolji mogući način. Osobno gledam Gruntovčane kao da ih gledam prvi put i nevjerojatno je koliko su vrijedni. Najmanje što možemo napraviti je da to čuvamo i prenesemo budućim naraštajima – naveo je župan Darko Koren.

Glavni glumci u seriji su članovi KUD-a Gruntovec, a njihova predsjednica Milica Lukačinec, ujedno i jedna od autorica scenarija, također je istaknula vrijednost ovog projekta:

– Zahvaljujem Županiji i županijskoj Turističkoj zajednici na prepoznavanju vrijednosti Gruntovčana, a iza nas stoji mnogo tuda, rada i ljubavi koje ulažemo u sve što radimo. Dosad smo nastupili na 400-tinjak mjesta i drago nam je što ovim projektom možemo ovjekovječiti naše običaje i održati obećanje koje smo dali pokojnom Martinu Sagneru, našem počasnom članu – navela je Milica Lukačinec. 

Režiju, uz Kristinu Sočev, potpisuje Miroslav Mirković. Projekt je vrijedan 100 tisuća kuna, snimatelj je Stjepan Dolenec, a prepoznatljiva tema Gruntovčana Podravina moja ravna proteže se kroz serijal u izvedbi Miroslava i Gordane Evačić. Epizode će biti dostupne na YouTube kanalima, društvenim mrežama i Varaždinskoj televiziji, a emitirat će se svaka dva tjedna.

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

Izložba vina u Novigradu Podravskom

Rajnski rizling Dražena Banjkovca šampion, Hegedićev kerner najvino novigradskih goric

JESTE LI ZNALI?

Kažu da je ovo najzdravija salata na svijetu. Ima jako antikancerogeno djelovanje

apsolutno nitko ne reagira

FOTO U šumi kod Koprivnice odlažu se velike količine otpada: “Uništava se priroda, baca sve i svašta”

lokomotiva pala u vječitom derbiju

Bravo! Šampanjac se može staviti na hlađenje, pehar se nakon dvije godine vraća u Koprivnicu

Al' se danas dobro jelo baš

FOTO Bregovska pita uoči današnje manifestacije čuvala se pod tri ključa

NOVI PODACI O BDP-U PO STANOVNIKU OTKRILI BOLNU ISTINU

Hrvatska se razvija duplo brže od naše županije. Gdje smo zapeli?

Search

Upišite pojam koji želite pretraživati