Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
Bizarna sjednica općinskog vijeća

Pokušali smjeniti sami sebe – nisu uspjeli

Ovaj tekst je objavljen u tiskanom izdanju Podravskog lista

Tresla se brda, rodilo se – ništ’. Baš tako bi se mogla opisati dugo najavljivana izvanredna sjednica Općinskog vijeća Općine Podravske Sesvete za koju je najavljeno razrješenje predsjednika Darka Štefanića i potpredsjednika Damira Fička. Nekoliko dana uoči sjednice, medijima je poslano anonimno pismo u kojem se navodi da načelnik Mladen Sitek praktički ne radi ništa. Osim što je samom sebi predložio podizanje plaće.

No, umjesto devet vijećnika, na Vijeću se pojavilo njih šest. Nije bilo ni načelnika, a bizarni pokušaj razrješenja predsjednika i potpredsjednika nije prošao. Nakon posljednjih lokalnih izbora, Siteka (HNS) su u Vijeću podržavala tri vijećnika s njegove liste i dva vijećnika s liste bivšeg načelnika Krunoslava Bratanovića. Oporba su bila četiri vijećnika HDZ-a, a sada se od Siteka odmetnuo i njegov potpredsjednik Vijeća, Fičko. Obojica su tvrdili da je do razlaza došlo zbog potpunog prekida u komunikaciji s načelnikom koji im ne govori ništa o planovima za općinu i o onome što se radi.

Iako su i Štefanić i Fičko mogli jednostavno podnijeti ostavke na svoje dužnosti, oni su tražili da se glasa o njihovom razrješenju. I dok su obojica uz Bratanovića glasali za vlastito razrješenje, vijećnici HDZ-a ostali su suzdržani i na taj način ih zadržali na pozicijama. Bizaran i pomalo nadrealan rasplet događanja, a slijedilo je novo iznenađenje jer umjesto u vijećnici, načelnika Siteka smo nakon sjednice koja je potrajala tek desetak minuta pronašli u kafiću preko puta zgrade Općine. I to u društvu dvojice svojih vjećnika. Optužbe da se u Podravskim Sesvetama ništa ne radi, Sitek je odbacio dok je potvrdio da je tražio povećanje plaće za sebe, ali da ona neće biti ni blizu 18 tisuća kuna, što se navodilo u anonimnom pismu.

– U rujnu prošle godine podigli smo plaće u vrtiću. U veljači je podignuta plaća službenicima i namještenicima jedinstvenog upravnog odjela i smatrao sam da je posve normalno da predložim povećanje i svoje plaće, odnosno povećanje koeficijenta. Trenutačno moja plaća iznosi oko 1270 eura, a ako prijedlog prođe, neće biti onakva kakva se spominjala u medijima – istaknuo je Sitek koji tvrdi da za nedostatak komunikacije s pojedinim vijećnicima nije kriv on, već oni, ali i da nije istina da se u Općini ništa ne radi.

– Predsjednik vijeća dođe u Općinu i neće mi reći ni bok. S pročelnikom komunicira, a mene neće ni pozdraviti. Stvarno ne znam kakvi su bili njihovi planovi i koji je stvarni povod za sazivanje izvanredne sjednice Vijeća. Priče da se u Podravskim Sesvetama ništa ne radi ne drže vodu. Upravo smo dobili maksimalnih 36.500 eura za modernizaciju javne rasvjete, idemo s energetskom obnovom vatrogasnog doma, aplicirali smo za prenamjenu tavanskog prostora zgrade Općine u poslovni prostor, a čeka nas i sanacija odlagališta otpada. To su samo neki od projekata koji se rade ili su u planu – zaključio je Sitek.

FOTO: Stjepko Gambiroža

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

ISPIT ODRŽAN U VATROGASNOM DOMU U PITOMAČI

Vatrogasne zajednice dviju općina imaju 18 novih osposobljenih vatrogasaca

U PRORAČUNU PREDVIĐENO 40 TISUĆA EURA

Podravska općina sufinancira kupnju i uređenje nekretnina

doslovno se nalaze u škripcu

Udruge nemaju adekvatne prostore i za to krive Grad

đurđevački limitator

Lepo je biti penzioner!

TRANSFERA K'O U PRIČI, TUCAKOVIĆ OSTAO BEZ STOPERA LISJAKA I PETIKE

“Sin vjetra” u Koprivnici, Križevčani s osam novih lica kreću u obranu prvog mjesta

PRIJEVARA U TIJEKU

Konzum objavio važno upozorenje za sve građane

Search

Upišite pojam koji želite pretraživati