Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Pokvario se jedan od najtraženiji uređaja u bolnici: Instrument za operiranje očne mrene

Jedan od najtraženijih uređaja u koprivničkoj Općoj bolnici ne radi. Naime, uređaj za operaciju očne mrene (katarakte) nakon pet godina neispravan je zbog dotrajalosti pojedinih dijelova. Na to su nas upozorili pacijenti koji su se pokušali naručiti na ovaj zahvat, no nisu uspjeli te su bili preusmjereni u druge zdravstvene ustanove.

– Čuli smo da su u Koprivnici najkraće liste čekanja u okolici pa smo se htjeli naručiti. Inače dolazimo iz ludbreškog kraja, ali smo se odlučili za Koprivnicu. No, nismo se mogli naručiti – naveo je naš čitatelj. Kontaktirali smo Matu Devčića, ravnatelja Opće bolnice Koprivnica, koji je potvrdio ovu informacija, ali i najavio rješenje za koje će se ipak morati malo pričekati.

– Uređaj za operaciju katarakte nabavljen je 2018. godine i na njemu je izvedeno  2500 zahvata na pacijentima iz Koprivničko-križevačke, ali i drugih županija, koji su izabrali našu bolnicu. Zbog eksploatacije došlo je do kvara na sondama uređaja i on ne radi već deset dana – naveo je Mato Devčić. Dijelovi uređaja su naručeni, ali oni stižu iz Japana izravno od proizvođača, i trebat će mjesec i pol da uređaj opet proradi.- Proces nabave je u tijeku, ali za to treba vremena. Sada možemo uputiti pacijente u neke druge sredine na taj zahvat – naveo je doktor Devčić koji je rekao da je koprivnička bolnica bila među onima s kraćim listama čekanja za ovaj zahvat, ali je on svejedno dug i oni koji se sad naručuju doći će na red krajem godine.

FOTO: ilustracija

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

Podravski na mjestu događaja

UPRAVO Teška prometna nesreća na Podravskoj magistrali, muškarac prevezen u bolnicu

DIREKTORICA SANJA GARAJ MILOŠ I DIZAJNER MARKO HRASTOVEC O NOVOM VIZUALNOM IDENTITETU PODRAVKE

VIDEO “Na logotipu smo u tajnosti radili više od godinu dana i veseli nas pozitivan odjek javnosti”

Obavijest za potrošače

U prehrambenom proizvodu pronašli biljku koja može biti štetna za zdravlje

konkretni planovi za unaprjeđenje visokog školstva u koprivnici

Šest milijuna eura za povezivanje inovacija, znanosti i gospodarstva

Podravski na mjestu događaja

UPRAVO Zapalio se Renault u centru Koprivnice

PROBLEM S KOJIM SE BORI GODINAMA

FOTO Davorka: “Bez maramice ne mogu ni do trgovine, a živim samo 10 minuta od centra”

Search

Upišite pojam koji želite pretraživati