Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
DAN ISPUNJEN AKTIVNOSTIMA

Polaznici Podravskog sunca ujutro posjetili tržnicu i Kompostanu, popodne sadili permakulturni vrt

Centar za odgoj, obrazovanje i razvoj Podravsko sunce u sklopu svojih eko aktivnosti organizirao je za svoje polaznike posjet Komunalcu, točnije tržnici, Reciklažnom dvorištu i Kompostani Herešin. Komunalac Koprivnica ovog tjedna obilježava dane tvrtke pa je tim povodom ugostio brojne dječje skupine.

Jedna skupina polaznika Podravskog sunca najprije je posjetila gradsku tržnicu gdje su vidjeli kakvo se sve voće i povrće prodaje na tržnici, a nakon toga su u Smuteku degustirali smuteke od borovnice. Nakon povratka u školu primili su se posla te zajedno s članicom Uprave Komunalaca, Dubravkom Horvat i inženjerkom hortikulture, Natašom Njegovec zasadili su mirisni cvjetni vrt, a napravljena je i priprema za sadnju povrća po principu permakulture koje će posaditi kad dođe toplije vrijeme.

Istog dana druga skupina polaznika otišla je do Reciklažnog dvorišta Herešin gdje im je Saša Grubačević, direktor Sektora gospodarenje otpadom, objasnio kako se pravilno odvaja otpad i što se sve radi s raznim vrstama otpada kada dođu u dvorište. Proveo ih je kasnije i kroz Kompostanu Herešin gdje su saznali kako se kompostira biorazgradivi otpad, ali i pokazali kako već puno toga znaju i primjenjuju kod kuće i u školi te na taj način čuvaju okoliš.

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

JUBILEJ

FOTO Udruga žena Otočka proslavila 10. rođendan

IZLOŽBA U FERDINANDOVCU

FOTO Uzgajivači konja predstavili svoja grla i zaprege

INVESTICIJA VRIJEDNA 130.000 EURA

FOTO Park u Goli dobio amfiteatar, dječje igralište i boćalište

U GRADSKOJ KNJIŽNICI ĐURĐEVAC

FOTO Zdravko Seleš predstavio nagrađenu zbirku poezije

SLAVI SE KRAJ SREDNJOŠKOLSKOG OBRAZOVANJA

FOTO/VIDEO Maturantsko ludilo diljem Podravine i Prigorja

KONFERENCIJA KLUBA POSLOVNIH ŽENA ALFA

FOTO Poduzetnice raspravljale o svojim uspjesima u poslovnom svijetu

Search

Upišite pojam koji želite pretraživati