Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
Država mu mora platiti 5000 eura odštete

Policajac htio otvoriti vrata auta pa mu pukla ruka: “Teško sam stradao na radnom zadatku…”

Ovaj tekst je objavljen u tiskanom izdanju Podravskog lista

„Teško sam stradao na radnom zadatku“, napisao je u tužbi protiv države ovaj prigorski policajac kojemu će Hrvatska morati isplatiti 5000 eura odštete nakon nepravomoćne presude u njegovu korist.

– Teško sam se ozlijedio, pukla mi je kost u ruci, trpio sam bolove, bio sam uplašen, a jedno vrijeme trebala mi je i tuđa njega. Također, trpio sam i duševne boli, a na kraju imam trajne posljedice zbog smanjene radne aktivnosti i to za 30 posto. Naime, ne mogu skroz pomicati desni ručni zglob, otiče mi šaka i boli me – piše u tužbi koju je ovaj policajac na kraju i dobio.

Do nezgode je došlo još prije pet i pol godina kad je bio poslan na osiguranje požara jednog vozila. Naime, u jednom je trenutku trebao zamijeniti bateriju na svojoj motoroli, a ona je bila u policijskom autu.

– Došao sam do suvozačevih vrata i kad sam ih htio otvoriti, zapela su pa sam ozlijedio ručni zglob desne ruke prilikom čega je došlo do loma – kazao je.

Naveo je kako je potom bio privremeno nesposoban za rad, pa time i izgubio mogućnost dijela zarade, a imao je i značajne troškove liječnika i prijevoza. Tražio je za tuđu pomoć 5000 kuna, troškove prijevoza 2000, izgubljenu zaradu 3000, za štetu i bolove 12.000 kuna, za pretrpljeni strah 7000 te duševne boli još 33.000 kuna, a sveukupno 67.000 kuna ili gotovo 9000 eura.

Sudskim je vještačenjem ipak utvrđeno kako su mu nastale trajne posljedice od pet posto, a ne 30 posto kako je on naveo.

– Nikako ne može tvrditi da je potpuno izgubio funkciju desne ruke, nego je to najblaži oblik prijeloma pa je i tih pet posto mnogo, no kako se radi o desnoj ruci dešnjaka, onda je taj postotak i utvrđen – navodi se o nalazu vještaka.

Liječnik vještak istaknuo je kako njegovi strahovi i teški bolovi sigurno nisu trajali više od nekoliko dana. Značajni bolovi su, rekao je, trajali tri dana, srednji do tjedan dana, a oni manjeg intenziteta najviše mjesec dana. Potvrdio je i kako mu je bila potrebna pomoć u kući nešto više od mjesec dana po nekoliko sati. – Tek sam od tužitelja saznao da je prije 20 godina imao ozljedu desne podlaktice i operaciju pa stanje u području zgloba dijelom proizlazi i iz te ozljede – kazao je medicinski vještak.

FOTO: pl/ilustracija

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

lokalni nogomet

FOTO Močile druge, Borac pao u Virju, Herešinu ‘prvi set’, Križevčani kiksali i ostali bez naslova

iskustvo pacijenta

Milka (70): “Popiknem se kad me tlak ošine pa ljudi misle da se baba napila!”

za svakog je bilo ponešto u Legradu

FOTO Legrađani se družili na sajmu udruga, slijedi bogat sadržaj uz proslavu dana općine

OLIMPIJADA DJEČJIH VRTIĆA U ĐURĐEVCU

FOTO/VIDEO Mališani iz Đurđevca najbolji, Novigracima nagrada za fair play

IZLOŽBA U FERDINANDOVCU

FOTO Uzgajivači konja predstavili svoja grla i zaprege

UNATOČ TEŠKOM INVALIDITETU NE ODUSTAJE OD SVOG VRTA

VIDEO Vesna je lebdjela između života i smrti te ostala nepokretna: “Svjetlo na kraju tunela je stvarno”


Search

Upišite pojam koji želite pretraživati