Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
OČEVID SE NAKON PROMETNE PRETVORIO U NOĆNU MORU

Policajac zbog Marijevih prijetnji završio kod psihijatra: “Dobar sam si s Đakićem, požalit ćeš”

Ovaj tekst je objavljen u tiskanom izdanju Podravskog lista

Početkom travnja ove godine Marijo (44) iz Pitomače pod utjecajem je alkohola skrivio prometnu nesreću u Ulici Vladimira Nazora, a problemi su nastali kada je na mjesto sudara stigla policijska ekipa za očevid. Marijo je u tim trenucima počeo prijetiti policajcu, a sve je rezultiralo optužnicom Općinskog državnog odvjetništva u Virovitici koje 44-godišnjaka tereti da je kazneno djelo prijetnje počinio prema službenoj osobi u vezi s njenim radom.

U cilju da ustraši policajca, 44-godišnjak mu je rekao da će požaliti jer je on dobar s Đakićem (saborski zastupnik HDZ-a, op.a.) i da će „riješiti“ njega i njegovu obitelj. Rekao mu je da se vide na sudu i da će raditi još tri dana te će on s Đakićima saznati njegovu adresu odnosno gdje živi s obitelji. Marijo je policajcu rekao i da će saznati gdje šeću njegova djeca i da će doći na njegovu adresu, a te su riječi kod policajca izazvale strah za vlastiti život i sigurnost, tim više jer je optuženik višestruko pravomoćno osuđivan zbog počinjenja raznih kaznenih djela.

Optužnicom je predloženo da se Marija osudi na sedam mjeseci zatvora, a tijekom ispitivanja porekao je da je prijetio policajcu. Da je bio pod utjecajem alkohola i da ne zna zašto je spominjao Đakiće, no zato je policajac potanko opisao što se dogodilo. Kazao je da je upućen na mjesto prometne nesreće s materijalnom štetom, a problemi su krenuli kada su se on i 44-godišnjak nalazili u policijskom vozilu i kada je počeo unositi podatke u sustav vezano uz počinjeni prekršaj.

-Bez ikakvog razloga i povoda počeo je govoriti da će on sa svojim kumovima prezimena Đakić „riješiti“ mene i moju obitelj, nakon čega mi je rekao da se sutra vidimo na kavi s njim, Markom i Krcom. Rekao je da ću požaliti zbog toga jer je on dobar s Đakićem i da će to biti riješeno – kazao je policajac koji je te riječi shvatio ozbiljno, posebno zbog prezimena koje je Marijo spominjao u prijetnji.

– Najviše me ustrašio kada mi je rekao da će saznati gdje šeću moja djeca i da će doći na moju adresu, „riješiti“ me skupa s obitelji – rekao je policajac, koji je poslije ovog traumatičnog događaja bio toliko uznemiren da je zatražio pomoć liječnika u virovitičkoj bolnici. Ondje je pregledan, izmjeren mu je tlak koji je bio čak 220/130 i dijagnosticirana mu je akutna reakcija na stres. Obavio je potom i pregled kod psihijatrice koja mu je prepisala lijek za smirenje, a zbog navedenog događaja nije bio sposoban obnašati službu i bio je na bolovanju u trajanju od sedam dana dok mu se stanje nije stabilizirao.

FOTO ilustracija

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

Pretplatite se na naš kanal:

Damir Jagić predsjednik Središnjeg saveza udruga uzgajivača svinja:

Samodostatnost Hrvatske u svinjskom mesu nije 50 nego 20 posto, a svinjetinu ćemo uskoro plaćati suhim zlatom

KRVAV KRAJ DRUŽENJA U KRIŽEVCIMA

Doznajemo: Tri se pijana “prijatelja” izbola noževima, jedan je u teškom stanju

ROMANTIČNA PRIJEVARA

Umirovljenica zavodniku s ‘fejsa’ uplatila 22 tisuće eura. Uslijedio je šok

KOPRIVNIČKI PLAC

VIDEO Stigli prvi kesteni, skuplji su od kilograma svinjske vratine

KOMING IMA 130 DANA

FOTO/VIDEO Stigli strojevi, počelo uređenje igrališta kojeg s nestrpljenjem očekujemo

Posao nude i na sjeveru hrvatske

Jedan od najvećih trgovačkih lanaca u Hrvatskoj traži više od 100 radnika

Upišite pojam koji želite pretraživati