Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Policija se oglasila o pronađenoj bombi kod Drave

Jučer smo pisali o bombi koju je jedan prolaznik pronašao kod rijeke Drave nedaleko Velikog Pažuta. Sada se o događaju oglasila međimurska policija, pohvalivši prije svega ispravnu reakciju nalaznika, koji je odmah alarmirao policiju.

– U predjelu zvanom Donje Polje, nedaleko Donje Dubrave, prilikom šetnje uz obalu rijeke Drave, 44-godišnjak pronašao je oko 14 sati metalnu kutiju u kojoj se nalazila ručna bomba M-52 te je o tome odmah obavijestio policiju. Na mjesto događaja izašao je policijski službenik protueksplozijske zaštite, koji je na siguran način uništio bombu na mjestu pronalaska, pošto zbog djelovanja korozije nije bila sigurna za transport – naveli su iz policije.

– Zahvaljujemo 44-godišnjaku na suradnji te ga pohvaljujemo zbog njegove pravilne reakciji prilikom pronalaska neeksplodiranog eksplozivnog sredstva. Pozivamo građane da i nadalje svaki pronalazak raznog oružja, streljiva i minsko-eksplozivnih sredstava prijave nadležnoj policijskoj postaji ili policijskoj upravi, pozivom na broj telefona 192.

Upozoravamo građane da prilikom pronalaska takvih ubojitih sredstava budu iznimno oprezni te da ne poduzimaju nikakve radnje samostalnog uklanjanja, već da postupe kao i 44-godišnjak, koji je uz obalu rijeke Drave pronašao bombu te odmah o tome obavijestio policiju – naveli su u svom priopćenju.

FOTO: Čitatelj, PU međimurska

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

KORISNE INFORMACIJE

HŽPP: U ovim slučajevima putnici imaju pravo na povrat novca

Sadržajno prijepodne u Đurđevcu

FOTO/VIDEO Podravska Sahara dobila nove stanare, topovi zapucali u pozdrav proljeću

FINI PLODOVI PROLJEĆA

Ovo je proljetno voće nevjerojatan prirodni lijek: Koristi se čak i protiv povišenog krvnog tlaka

PROTIV 34-GODIŠNJAKA PODNESENA KAZNENA PRIJAVA

Podravec lažno prijavio pucnjavu. Mogao bi u zatvor

u ludbregu se na desetak lokacija gradi stotinjak stanova

Stanovi jeftiniji nego u Koprivnici, kupuju ih mladi domaći ljudi

prometna nesreća u rasinji

VIDEO: Vozač Fiat Punta s 3,18 promila sletio u kanal


Search

Upišite pojam koji želite pretraživati