Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Policija u vlaku uhvatila drogeraša iz Đurđevca

Varaždinski su tužitelji na tamošnjem Općinskom sudu nakon provedene istrage podignuli optužnicu protiv 50-godišnjeg Tomislava kojeg terete za zlouporabu opojnih droga.

Ovaj je članak objavljen u tiskanom izdanju Podravskog lista

Kako se navodi u optužnici, Tomislav je 8. travnja prošle godine u putničkom vlaku koji iz Koprivnice prometuje prema Varaždinu, u mjestu Jalžabet, posjedovao 31 tabletu droge ecstasy čiji je glavni aktivni sastojak MDMA zakonom zabranjen.

Osim toga, policajcima je dragovoljno izručio i smotuljak s 1,9 grama amfetaminske droge uličnog naziva ‘speed’. Kako je utvrđeno tijekom istrage, Tomislav se nije u kazneno pravnom smislu izvukao da je tu drogu posjedovao za osobnu uporabu, već da je tu drogu namijenio za daljnju preprodaju.

Tomislav je tijekom istrage iznosio svoju obranu, no nije odgovarao na pitanja tužitelja. Kratko je ponovio da je droga koju su mu pronašli bila za njega, ne za prodaju drugima, a da se radilo o toj količini “zato što je cijena jeftinija ako se uzme malo veća količina”. Tijekom prvog ispitivanja kod državnog odvjetnika Tomislav je ipak tužiteljima bio malo rječitiji.

– Išao sam na feštu koja je trebala trajati šest-sedam dana, a ja sam u to vrijeme konzumirao četiri do pet tableta ecstasyja i jedan gram speeda dnevno tako da je sva droga bila za moju osobnu uporabu i nisam je imao namjere nikome prodati – kazao je tužiteljima okrivljeni Đurđevčanin.

– Tom sam prilikom vlakom krenuo iz Đurđevca, a u Varaždinu me je trebao dočekati prijatelj s kojim bi otišao na tajnu, meni nepoznatu lokaciju. Tog prijatelja sam upoznao na jednoj fešti u Varaždijnu na kojoj je tada bio. Imam njegov broj mobitela i od tada često komuniciramo. Drogu s kojom sam zatečen nabavio sam na jednoj fešti u Zagrebu od nepoznate osobe za 800 kuna – rekao je tijekom istrage okrivljeni 50-godišnjak.

Policajci PU varaždinske Službe kriminalističke policije – Linije rada kriminaliteta droga, u službenoj su zabilješki naveli kako su u putničkom vlaku u Jalžabetu pristupili provjeri Tomislavovog identiteta.

Na njihov upit ima li kod sebe predmete koji bi poticali od, ili predstavljali počinjenje kaznenog djela ili prekršaja, dragovoljno im je izručio kutijicu u kojoj je bilo 30 tableta nepravilnog oblika s utisnutim natpisom “Kenzo” i PVC smotuljak s bijelim praškom.

Kako su pronađeni predmeti bili nalik na drogu, bez sredstava prisile Tomislava su priveli u postaju. Da se točno radi o drogi, potvrdilo je toksikološko vještačenje. Utvrđeno je i kako je u tabletama bilo 13,7 grama MDMA što je dovoljno za od 20-do 60 pojedinačnih uličnih doza, a da je amfetamina u ‘speedu’ bilo za otprilike za prosječno tri ulične doze.

Njegova mu je obrana u kojoj tvrdi kako je drogu posjedovao za vlastitu uporabu, ostavljena da ju iskoristi na sudu.

Foto: Ilustracija

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

završena je prva faza projekta

Starinska voćka zasađena u još dva podravska mjesta

PRVA FAZA UREĐENJA JE U TIJEKU

Radnici Komunalca posadili više od 100 stabala na groblju u Goli

Podravski na mjestu događaja

FOTO: Beživotno tijelo starijeg muškarca pronađeno pored automobila nedaleko od Koprivnice

radovi vrijedni 132 tisuće eura

FOTO Općina je modernizirala 270 metara nerazvrstane ceste

razigran i rastrčan iako se uvelike razlikuje od ostalih pasa

FOTO/VIDEO Tronožni psić Jacky pravi je lajavi veseljak!

stvarat će prijeko potreban hlad

Na dječjem igralištu posađene lipe i likvidambri

Search

Upišite pojam koji želite pretraživati