Policija upozorila Križevčane na četiri glavne “ubojice” u prometu

Križevački policajci su u Ulici Tadije Smičiklasa i Ulici Nikole Tesle te u Svetom Petru Orehovcu i Carevdaru održali info točke usmjerene na tzv. „4 glavne ubojice u prometu“, mlade vozače, vozače bicikala, moped i motocikala te pješake i vozače osobnih prijevoznih sredstava.
 
-Tom prilikom vozači su upozoreni na obveze koje kao sudionici u prometu moraju poštivati, kao i na posljedice i sankcije koje ih slijede ukoliko se istih ne pridržavaju. Osim savjeta kako se u prometu ponašati odgovorno i sigurno, dijeljeni su i preventivni letci i brošure te reflektirajući prsluci, a poseban naglasak usmjeren je na problem konzumacije alkohola, a potom i sudjelovanja pod utjecajem alkohola u prometu na cesti – doznajemo u PU.


 
Sudionike u prometu upoznali su i s izmjenama Zakona o sigurnosti prometa na cestama, a koje se odnose na vozače bicikala i osobnih prijevoznih sredstava, posebice u dijelu koji se odnosi na njihov siguran prolazak preko kolnika.
 
-Vozači mopeda i motocikala upozoreni su da kao jedna od najugroženijih i najrizičnijih skupina sudionika u prometu budu strpljivi te da poštuju prometne znakove zabrane parkiranja i zaustavljanja kao i prometne znakove kojima se regulira promet na raskrižju, da održavaju razmak između vozila i izbjegavaju nepotrebna pretjecanja vozila i „slalom vožnju“ kao i iznenadna zaustavljanja, da pravovremeno pomoću pokazivača smjerova daju ostalim vozačima do znanja da namjeravaju izvršiti određenu radnju vozilom, a posebnu pozornost da obrate na pješake i djecu u prometu – navode.
 
FOTO PU 

Facebook
Twitter
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI