Pored Cerina niknut će veliki skate park, najave poskupljenja energenata nisu obećavajuće

Vijećnik Domovinskog pokreta Davor Milaković otvorio je na prošlotjednom Gradskom vijeću „pandorinu kutiju“ pitavši što Grad misli učiniti kako bi poduzetnicima i građanima olakšao valove poskupljenja, posebno energenata. Gradonačelnik Mišel Jakšić priznao je da je gradski proračun ionako nategnut, pogotovo što ni oni sami nemaju nikakve drukčije uvjete za cijene energenata, baš kao ni poduzetnici ni građani.

Ova je tema objavljena u ponedjeljak u tiskanom izdanju Podravskog lista…

– Komunalac je 2019. na gorivo trošio otprilike četiri milijuna kuna, a čini se po projekcijama do kraja godine da će 2022. čak i 2,5 milijuna kuna više. O idućoj godini i projekcijama ne želim ni govoriti – kazao je za vijećničkom govornicom Mišel Jakšić, dodavši kako nema namjeru „plašiti javnost“.

Dodao je i kako sve loše što proživljavaju naši poduzetnici, proživljavaju i gradske ustanove poput vrtića, škola… Priznao je da ne postoji prostor u proračunu za konkretnije pomoći, pogotovo što se radi o poskupljenju koje se ne mjeri u 10 posto, nego višestruko.

Usporedno s tim, radovi na nekim kapitalni projektima u gradu idu dalje, a i tamo izvođači muku muče s ad hoc poskupljenjima, baš kao i lokalne jedinice te im stvaraju velike probleme. Kako ne bi došlo do prekida projekta Aglomeracije vijećnici su dali suglasnost na zaduženje Koprivničkim vodama, i to u iznosu od dva milijuna eura dugoročnog kredita, za sufinanciranje lokalnog dijela investicije izgradnje Aglomeracije. S obzirom na to da je vlasnik infrastrukture po okolnim općinama KC Vode, jedinice se ni ne mogu zadužiti pa su morali oni. Nakon što to uplate Hrvatskim vodama, imat će pravo tražiti povrat od općina.

Nakon niza loših „informacija“ na Vijeću, stigla je i jedna pozitivna, barem za mlađu populaciju. Čini se kako će se Koprivnica pridružiti ostalim hrvatskim gradovima koji imaju izgrađene skate parkove. To pitanje postavio je SDP-ov vijećnik Timon Fabijanec, zanimalo ga je ima li Grad u planu graditi skate park.

– Skate park je isprojektiran, bit će prijavljen na Nacionalni fond oporavka i otpornosti. Nama je plan da novi skate park bude pokraj bazena na Cerinama – potvrdio je gradonačelnik Mišel Jakšić.

FOTO Arhiva

Facebook
Twitter
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI