Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
„Sve je to izmišljeno u predizborne svrhe“

Portal optužio gradsku vlast: Vodne usluge žele prodati Turcima

Ovaj tekst je objavljen u tiskanom izdanju Podravskog lista

Jedan je internetski portal prošlog tjedna teško optužio gradsku vlast da prodavanjem Vodnih usluga žele pogodovati turskoj tvrtki Cengiz, koja bi gradsku tvrtku na kraju otkupila i postala njezin većinski vlasnik. Optužbe su to na konto gradske vlasti koje su stigle nakon poništene vladine Uredbe o uslužnim područjima, a prema kojima bi Vodne usluge trebale pripasti pod Koprivničke vode, čemu se, podsjetimo, križevačka gradska vlast cijelo vrijeme protivila. No, valja uzeti u obzir kako je članak objavljen uoči prijevremenih izbora u Općini Kalnik, gdje se protekle nedjelje birao novi načelnik.

Jedna od kandidatkinja Olinka Gjigaš, inače predsjednice tamošnjeg Općinskog vijeća, također je spomenuta u članku, i to u kontekstu navodne nacionalizacije privatnih zemljišta oko vodocrpilišta Vratno u naselju Kamešnica, koja spada pod Općinu Kalnik. Konačan zaključak je kako će Kalnik ostati „bez vode i bez zemljišta, koje će biti ograđeno u I zoni sanitarne zaštite“. Neimenovanog izvora muči i to što su općine oko Križevaca izostavljene iz velikog projekta aglomeracije. Zamolili smo gradsku upravu da komentiraju sve ove navode, a u odgovoru su nam pojasnili, osim negiranja svega što im se stavlja na teret, kako su zatražili i službeni demantij uz napomenu kako će za daljnje širenje laži potražiti pravnu zaštitu.

Olinka Gjigaš

– Tekst vrvi tendencioznim i zlonamjernim insinuacijama koje za cilj imaju dezinformirati javnost i poslužiti za izborni proces u Općini Kalnik, a s kojim Grad Križevci nema nikakve veze – stoji u odgovoru iz Grada, iz kojeg su nam ustupili i tekst demantija koji su poslali glavnom uredniku internetskog portala na kojem je članak objavljen.

U njemu je iznesen cijeli niz argumenata koji pobijaju navode u članku. Stanovnici Kalnika, tvrde, ne mogu ostati bez vode, budući da je svaki preuzimatelj uslužnih područja dužan održati opskrbu vodom. Nadalje, iz Grada napominju kako Vodne usluge ne mogu biti prodane tvrtki Cengiz kako se navodi u članku.

– Prema Zakonu o vodnim uslugama, javni isporučitelj vodnih usluga je društvo kapitala kojem su jedini osnivači jedinice lokalne samouprave na uslužnom području, a drugi stavak jasno ukazuje da osnivač javnog isporučitelja može biti i pravna osoba čiji je jedini osnivač jedinica lokalne samouprave, što turski konzorcij Cengiz Insaat svakako nije – navode u demantiju iz Grada.

Stanovnici Kalnika neće ostati bez vode, umiruje Mario Rajn

– U opremanju teksta, portal se koristio terminom „OTKRIVA“. Nažalost, novinarka i portal nisu otkrili ništa, samo su postali sredstvo za nečije političke ciljeve, a čije, možemo samo nagađati. Nije prvi put da pojedinci (ovdje se prvenstveno najvjerojatnije misli na Mladena Kešera op.a) iz Općine Kalnik koriste poziciju i medije kako bi spriječili razvoj vodoopskrbne mreže, kao što je bio slučaj do 2017. zbog čega je Grad Križevci ostao bez znatnih sredstava za ulaganje u vodnu infrastrukturu – napominju iz Grada, zaključivši kako bi možda danas projekt Aglomeracije već bio završen, a mještanima općine Kalnik i Grada Križevaca ne bi prijetilo ukidanje samostalnog vodnog isporučitelja.

FOTO: pl

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

JEZIV SLUČAJ NASILJA U OBITELJI

Nezaposleni nasilnik (23) iz okolice Križevaca vukao baku za uši jer mu ne da novac

investicija vrijedna 67 tisuća eura

FOTO Kozarevac dobiva novi kružni tok u središtu naselja

UMIROVLJENI BRANITELJ NAJVEĆI JE PROIZVOĐAČ TREŠANJA U KRIŽEVAČKOM KRAJU

VIDEO Dragutin ima čak tisuću stabala trešanja. Mraz mu je ove godine uništio dvije trećine prinosa

ISPRAVLJENA NELOGLIČNOST ZA PODRAVSKOJ MAGISTRALI

FOTO Stjepan: “Zahvaljujući Podravskom, izmijestili su znakove s nogostupa”

OPĆINA FERDINANDOVAC PROSLAVILA DAN OPĆINE

FOTO/VIDEO Maletić: Više od 30 mladih obitelji zadržali smo u Ferdinandovcu, a otvorili smo i novu odgojnu skupinu u vrtiću

LOŠE PROLJETNE IGRE ZNAČAJNO UTJECALE NA PREMIJE OD TV PRAVA

Slaven u drugom dijelu sezone ostao bez gotovo 200 tisuća eura


Search

Upišite pojam koji želite pretraživati