Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
UOČI 65. ROĐENDANA KOMUNALCA

Posadili mirisno i ljekovito bilje u Frančionici

Učenici projekta Erasmus + Become ECO Gimnazije Fran Galović i njihovi gosti učenici i profesori s Tenerifa u susret Danu planeta zemlje i 65. rođendanu Komunalca, posadili su sadnice u mirisnoj „Frančionici“. Riječ je o sjenici koja će s dolaskom toplijeg vremena gimnazijalcima služiti kao učionica na otvorenom.

Uz pomoć djelatnika Komunalca, kopali su rupe, gnojili zemlju kompostom DomKo s Kompostane Herešin te sadili sadnice lavande, ružmarina, kadulje, mente, pelina i origana koje je za ovu priliku donirao vrtni centar Agrokuća.

U sklopu ove aktivnosti, gimnazijalci i njihovi gosti iz Tenerifa pokazali su vlastito znanje te naučili nešto novo oko sadnje i dohrane biljaka kompostom. Svojim primjerom pokazali su kako se odgovorno ponašati prema okolišu i kako doprinijeti očuvanju planete, a sadnji se pridružila i Mirka Kompostirka koja je i donijela kompost DomKo te pokazala koliko komposta je potrebno za sadnju.

Potaknuti velikim brojem učenika koji veći dio dana provede na nastavi u zatvorenom prostoru, sami učenici Gimnazije Fran Galović prošle godine došli su na ideju vanjske učionice. S dolaskom toplijeg vremena gimnazijalci će nastavu slušati u ugodnom, zelenom okruženju i svježem zraku, u hladu sjenice te u mirisima novo posađenih ljekovitih i aromatičnih biljaka.

Na kraju sadnje, za učenike i profesore pripremljeni su domaći zalogajčići puni vitamina i hranjivih sastojaka iz Smuteka domaćeg kuteka koji svakodnevno nudi raznovrsne domaće specijalitete na Gradskoj tržnici Koprivnica.

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

Misli na zdravlje

Ovo je najbolje piće za zdravu jetru, a smanjuje i rizik od raka

SURADNJA

FOTO Vatrogasci iz Budrovca i Sirove Katalene posjetili Lovas i Vukovar

IZLET

FOTO Virovski umirovljenici hodočastili u Mariju Bistricu

iskustvo pacijenta

Milka (70): “Popiknem se kad me tlak ošine pa ljudi misle da se baba napila!”

EDUKATIVNO DRUŽENJE

FOTO Mališani saznali kako se pravilno peru zubi

UNATOČ TEŠKOM INVALIDITETU NE ODUSTAJE OD SVOG VRTA

VIDEO Vesna je lebdjela između života i smrti te ostala nepokretna: “Svjetlo na kraju tunela je stvarno”

Search

Upišite pojam koji želite pretraživati