Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
SAVJETI KOJI ĆE VAM USKORO TREBATI

Posadite pored paprike neku od ovih biljaka i urod će se poduplati

Paprika je biljka dosta osjetljiva na ostalo povrće koje raste u njenoj blizini tako da to dosta može utjecati na njen urod. Dobrim izborom susjeda možete osigurati zdravu biljku s dobrim prinosom, a istovremeno uzgajati još biljaka. To je dosta važno jer biljke se međusobno štite od štetnika i bolesti te pospješuju jedna drugoj rast, ali i okus plodova.

Prvi na popisu su češnjak i crveni luk, a osim što su dobri susjedi ove kulture su odlične za pripremanje otopina koje djeluju kao zaštitna sredstva i biostimulatori. Oni iskusni vrtlari znaju za dobrobiti uzgoja ljekovitog, ukrasnog i začinskog bilja na papriku, a prednost daju bosiljku, nevenu, dragoljubu, petunijama, korijandru, peršinu, luku vlašcu, kamilici, mažuranu, origanu, timijanu, koprivi, maslačku.

Bosiljak mirisom tjera komarce i muhe, a kad je pored ljutih paprika, djeluje na okus i aromu ploda, jer postaju intenzivniji. Korijandar pak privlači korisne insekte, poput bubamara i štiti od lisnih ušiju.. piše Agroklub.com Od povrća se kraj paprike sad sade rotkvice, špinat, zelena salata i mrkva koja svojim mirisom odbija štetnike dok u stakleniku dobro rastu pored rajčica i patlidžana. Razlika je što rajčica traži češća provjetravanja, pazite na razmak, osigurajte dovoljno zalijevanja i dobru prihranu.

Svakako treba voditi računa i o međusobnoj udaljenosti jer će pregust usjev na paprike djelovati loše, umanjiti prinos, stvoriti uvjete za pojavu bolesti i napad štetnika.

FOTO Arhiva

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

VEČER FOLKLORA U GOLI

FOTO Prekodravci uživali u tradicijskim pjesmama i plesovima

VIDOVO U PITOMAČI

FOTO/VIDEO Degustira se gorički paprikaš, kulturnjaci i sportaši promoviraju svoje aktivnosti

Već drugi dan su probali što su napravili

FOTO Prvašići iz Podravskih Sesveta na nastavi domaćinstva učili su kako kiseliti krastavce

Raspisan je javni poziv

Ova općina za svako novorođenče jednokratno isplaćuje tri tisuće eura

Mališani iz Molvi istaknuli su se super rezultatima

FOTO Načelnik ugostio male olimpijce

ZBOG NADVOŽNJAKA I NEMARA RADNIKA IMAJU VELIKE PROBLEME

VIDEO Stanari ogorčeni: “Da se žaba popiša mi već plivamo, po dvorištima nam plutaju fekalije”


Search

Upišite pojam koji želite pretraživati